Op de hoogte zónder social media

Zoek je naar de balans tussen een digitaal dieet en op de hoogte zijn van je favoriete bloggers en contact houden met je vrienden en familie? Beperk de overvloed en blijf op de hoogte van wat écht belangrijk is voor jou met deze tips.

Zoals Loes al schreef in haar column over haar digitale dieet, tegen de algoritmes van social media is niet op te boksen, dus probeer het ook alsjeblieft niet. Het lukt je niet om alles te bekijken, want er is een overvloed aan informatie. Dé manier om te winnen van de algoritmes is het beperken of stoppen met het gebruik van social media. Nu lijkt het misschien alsof wij social media slecht vinden, maar dat is niet zo, want ook wij doen inspiratie op of lezen graag artikelen van anderen. Om ervoor te zorgen dat we alleen lezen en zien wat wij willen zien, passen we de volgende tips toe.

Volg je favoriete bloggers

Via social media leer je soms personen kennen die gepassioneerd delen over hun gevoel voor mode, hun reizen of manier van leven, waar jij inspiratie uit haalt of verbinding mee voelt. Iedere dag scroll je door je feed op zoek naar weer een foto of quote van jouw favoriete accounts, terwijl honderd andere foto’s ook langskomen. Zonde van jouw focus, want al die extra informatie zorgt voor afleiding.
Tip: schrijf je in voor de nieuwsbrief op de website van jouw favoriete blogger of influencer en krijg de laatste artikelen in je mailbox (volg je ons al?).

Gerelateerd artikel: Lees 'Zo ga je op een digitaal dieet'.

Luister naar een podcast

Ook in de podcastwereld kun je je verliezen, want het regent podcasten en we lopen er zonder paraplu doorheen. Ook hier; kies je favorieten en maak het jouw wekelijkse momentje van contact met jouw favoriete persoon. Het luisteren naar een podcast heeft namelijk verschillende voordelen (artikel hierover komt nog). Luister onderweg, tijdens het sporten of terwijl je naar het plafond staart.
Tip: luister naar de gesprekken in de podcast en voel je meer verbonden.

Bel of spreek af

Social media is handig voor herinneringen, felicitaties en verhuis-, huwelijks-, ik ga op reis-, diploma- en zwangerschapsaankondigingen, maar aan hoeveel mensen moet je dat nou werkelijk laten weten? De mensen die het meest belangrijk in je leven zijn, weten wat er in jouw leven speelt omdat je ze belt en/of met regelmaat ziet. En onthoud dat het contact op social media niet boven écht contact gaat.
Tip: bel die oude vriendin van vroeger eens op en ervaar hoe het is om haar weer te spreken. Voegt het wat toe, doe het dan vaker.
Nog een tip: bewaar je verhalen voor als je weer afspreekt met je familie. Dan heb je een hoop om te vertellen.

Gerelateerd artikel: Lees 'De regels van vriendschap'.

De kring van dierbaren

Volgens de theorie van de Britse antropoloog Robin Dunbar passen er maar 150 mensen in je brein. Hieronder vallen dus ook collega’s, klasgenoten, buurtgenoten en bijvoorbeeld bekenden van de sportclub. Ons brein is eenvoudig niet in staat om van meer dan 150 mensen bij te houden wie het is, waarvan je die persoon kent, wat je met hem of haar deelt en wat de belangrijkste gebeurtenissen uit het leven van die persoon zijn en geef nou eerlijk toe, het is toch ook veel te vermoeiend om al die informatie up to date te houden.
Zorg voor een fijne kring van dierbare vrienden en familieleden om je heen en investeer in dat contact, daar zul je veel meer uithalen dan al die flarden van informatie die je van je klasgenootje van de basisschool voorbij ziet komen. Ook hier geldt weer: Less is more.


Lees hier onze laatste artikelen:

Buy Nothing New in oktober: week 1

Oktober staat bekend om de ‘Buy nothing new- challenge’ en ik besloot daar weer aan mee te doen, aangezien ik mezelf betrap op veel online aankopen de laatste tijd. Hoe dat de eerste week is gegaan, lees je hier.

Wat je leert als je moeder bent

Moeders worden ook wel eens vergeleken met een superheld, want ja; wat kan een moeder eigenlijk niet. Wat je vooral leert als moeder is dat moederliefde een bijzonder iets is en je veel meer kan dan je dacht.

MAANdag: insta-accounts die ik volg

Je zult je misschien wel eens afvragen hoe ik aan mijn ‘maaninformatie’ kom. In dit artikel deel ik een aantal insta-accounts die ik volg die jij wellicht ook wel leuk en interessant vindt om te volgen, maar misschien ken je ze al.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

2 gedachten over “Op de hoogte zónder social media

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: