Alles over affirmaties, visualisaties, mantra’s en meditaties.

Laten we maar gelijk eerlijk zijn, natuurlijk lees je in dit artikel niet álles over affirmaties, visualisaties, mantra’s en meditaties, maar de belangrijkste dingen om ermee te starten.

Grote kans dat je het stuk over nieuwe maan rituelen hebt gelezen en hier terecht bent gekomen. Je zag de woorden affirmatie, visualisatie staan en dacht, wat bedoelen ze daar nou precies mee en toen je mantra’s en mediteren zag, toen wilde je vast wel weer even weten hoe dat ook alweer ging. Dit artikel is dus voor de beginners onder ons. Zonder verdere poespas, hier de uitleg simpel op een rij.

Gerelateerd artikel: Lees 'Volle maan ritueel: zo doe je dat'

Visualiseren

Als je bijvoorbeeld een nieuwe maan wens hebt gemaakt, dan kan dit bijvoorbeeld zijn: ‘Ik wens dat ik een nieuwe baan krijg’. Als je deze wens gaat visualiseren dan zie je jezelf vol zelfvertrouwen bij een sollicitatiegesprek zitten of je ziet jezelf het goede nieuws aan je beste vriendin vertellen. Je visualisatie is altijd positief en in de toekomst.

Nog een voorbeeld: ‘Ik wens dat ik dit jaar ga trouwen’. Je visualiseert dan dat je een trouwjurk aan het uitzoeken bent of je visualiseert dat je geliefde een aanzoek doet of je visualiseert dat je op straat iemand tegenkomt en dat het liefde op het eerste gezicht is.

Affirmaties

Een affirmatie is een zin die hoort bij jouw wens en visualisatie. Een zin in de voltooid toekomstige tijd. Een affirmatie zeg je hardop, soms meerdere keren of op vaste momenten op de dag. Het kan ook voor of na een meditatie, als een soort mantra.
Als we de bovenstaande voorbeelden nemen, kunnen de volgende zinnen geschikte affirmaties zijn: ‘Ik ben zo blij dat ik een nieuwe baan gevonden heb’ of ‘Ik ben dol op mijn werk’. Bij het tweede voorbeeld: ‘Ik ben zo ontzettend verliefd’ of ‘Ik ben blij dat ik zo’n knappe partner heb gevonden’.

Gerelateerd artikel: Lees 'MAANdag: hét antwoord op de vraag die veel vrouwen hebben'

Mantra

Een mantra is een woord of een zin die je meerdere keren herhaald en is ter bescherming van de ziel. Dit komt uit het Sankriet en kun je gebruiken voor of tijdens de mediatie en om een meditatie af te sluiten zoals bij het het nieuwe naam ritueel staat omschreven.
Als je je verder verdiept in het leven met de maan, kom je erachter dat er iedere keer een mantra centraal staat. Dit kunnen klanken als ‘Hum’, ‘Om’, ‘Lam’ of ‘Vam’ zijn, maar ook zinnen als ‘Om Namo Narayani’ of ‘Om Namah Shivaya’. Kijk hier voor meerdere mantra’s en de betekenis ervan.

Mediteren

Mediteren is het zijn in het hier en nu. Je let op je ademhaling die in en uit gaat of je herhaalt een mantra. Mediteren is niet het ‘niet denken’, maar je gedachten laten komen, accepteren en zonder oordeel weer laten gaan. Om met mediteren te oefenen kun je een meditatie onder begeleiding kiezen. Zoek op youtube of download een app. Of oefen zelf met de volgende tips:

  • Zoek een rustige plek waar je je fijn voelt.
  • Zet je telefoon op stil of buiten de ruimte.
  • Zet, als je je daar prettig bij voelt, spirituele muziek aan.
  • Kies een meditatie van 5 of 10 minuten om te oefenen zodat je niet telkens op de klok wil spieken.
  • Ga comfortabel zitten of liggen met je ogen dicht. Ontspan.
  • Volg je ademhaling die in en uit gaat of herhaal een mantra.
  • Komt er een gedachten binnen, laat die dan ook weer gaan.
  • Open je ogen, bedank jezelf en ga verder met je dag.

Heb je een vraag of wil je even wat kwijt? Laat dan een reactie achter. Succes!

BoekenBoeken


Dit zijn onze laatste berichten:

Buy Nothing New in oktober: week 1

Oktober staat bekend om de ‘Buy nothing new- challenge’ en ik besloot daar weer aan mee te doen, aangezien ik mezelf betrap op veel online aankopen de laatste tijd. Hoe dat de eerste week is gegaan, lees je hier.

Wat je leert als je moeder bent

Moeders worden ook wel eens vergeleken met een superheld, want ja; wat kan een moeder eigenlijk niet. Wat je vooral leert als moeder is dat moederliefde een bijzonder iets is en je veel meer kan dan je dacht.

MAANdag: insta-accounts die ik volg

Je zult je misschien wel eens afvragen hoe ik aan mijn ‘maaninformatie’ kom. In dit artikel deel ik een aantal insta-accounts die ik volg die jij wellicht ook wel leuk en interessant vindt om te volgen, maar misschien ken je ze al.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

11 gedachten over “Alles over affirmaties, visualisaties, mantra’s en meditaties.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: