MAANdag: nieuwe maan in Kreeft

Vandaag, vanavond om 19.33 om precies te zijn, is het nieuwe maan in Kreeft. Weer een mooi moment om nieuwe intenties en wensen te maken voor de aankomende maand weten wij nu, want we zijn nog wel nieuw op maan-gebied.

Sinds we het boek ‘Leven met de maan’ van Yasmin Boland in huis hebben, bladeren we er iedere dag wel even in en zijn we al bezig geweest met onze nieuwe maan wensen. Dit boek zorgt voor zoveel herkenning, we zien onze persoonlijke eigenschappen terug, maar ook een bepaalde energie die we voelen deze maand. We zijn enorm nieuwsgierig geworden door deze mysterieuze lichtgevende bol en delen graag wat we al weten.

Dubbele maan in Kreeft

Wat een toeval (of niet) dat we deze maand starten met het leren begrijpen van de cyclus van de maan. Vorige maand stond de maan ook in Kreeft, een dubbele maan noemen ze dat. Tijdens het lezen over het sterrenbeeld Kreeft en de onderwerpen die deze maan spelen, kwamen er zoveel dingen overeen. Het voelt echt alsof het klopt. De magische werking van de maan, het is echt waar. We zijn afgelopen maand niet bezig geweest met de maan, maar hebben onbewust toch bepaalde energie gevoeld. Bizar! Aankomende maand gaan wij dus verder in Kreeft en bewust letten op wat we voelen.

Kenmerken van de Kreeft

Ook al is je sterrenbeeld geen Kreeft, iedereen voelt de energie van de maan (vooral vrouwen, omdat wij ook een eigen cyclus hebben). Dit stukje hebben we uit het boek van Yasmin gehaald: “De kreeft is een klein dier met een heel hard schild ter bescherming van een zachte en kwetsbare binnenkant. Dat gevoel kennen we allemaal wel, we zijn beschermend.” De kreeft is een waterdier en heeft een huisje bij zich waar hij zich in kan terugtrekken. Als de maan in Kreeft staat, kun je dat gevoel van tijd tot tijd zelf ook ervaren. Je voelt misschien de behoefte om je terug te trekken, om bij familie te zijn of je broer of zus te bellen.

Ook omdat nieuwe maan in Kreeft ongeveer in het midden van het jaar is, is het ook een goede periode om eens terug te kijken: wat heb je tot nu toe bereikt en hoe voel je je over het afgelopen half jaar? En het is ook een mooi moment om even vooruit te kijken: wat wil je het komende half jaar nog bereiken en wat heb je nodig om zo door te blijven gaan of om weer van start te gaan?

Activiteiten voor aankomende maand

  • Bel je vader, moeder, broer of zus. Loopt het niet zo lekker tussen jullie? Dit is het moment om de relatie te verbeteren.
  • Zorg voor jezelf. De energie van Kreeft is warm en knus.Trek je van tijd tot tijd even terug.
  • Kreeft is een waterteken, dus iets met water doen is goed deze maand. Duik de zee in of neem een bad.
  • Maak nieuwe plannen en doelen voor jezelf. Kreeft is één van de meest dynamische tekens.
  • Probeer angsten en onzekerheden los te laten. Wees niet zo hard voor jezelf (en anderen).
  • Doe een nieuwe maan ritueel, hoe dat in z’n werking gaat lees je hier.

Los van de dierenriem, hebben nog veel meer aspecten invloed op de energie die jij voelt van de maan. Het alfabet van de astrologie wordt dat genoemd en bestaat uit de tekens van de dierenriem, de planeten, huizen en aspecten, maar daarover komt later meer online. Wij doen het stap voor stap en nemen jou stap voor stap mee. Ben je zo nieuwsgierig geworden dat je niet wachten? Ontdek het dan zelf en bestel het boek via de deze link.


Zomer 2020Zomer 2020

Dit zijn onze laatste berichten:

Buy Nothing New in oktober: week 1

Oktober staat bekend om de ‘Buy nothing new- challenge’ en ik besloot daar weer aan mee te doen, aangezien ik mezelf betrap op veel online aankopen de laatste tijd. Hoe dat de eerste week is gegaan, lees je hier.

Wat je leert als je moeder bent

Moeders worden ook wel eens vergeleken met een superheld, want ja; wat kan een moeder eigenlijk niet. Wat je vooral leert als moeder is dat moederliefde een bijzonder iets is en je veel meer kan dan je dacht.

MAANdag: insta-accounts die ik volg

Je zult je misschien wel eens afvragen hoe ik aan mijn ‘maaninformatie’ kom. In dit artikel deel ik een aantal insta-accounts die ik volg die jij wellicht ook wel leuk en interessant vindt om te volgen, maar misschien ken je ze al.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

7 gedachten over “MAANdag: nieuwe maan in Kreeft

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: