Column: ‘Alle ballen hoog houden doe ik dus niet meer’

Het einde van de zomervakantie komt in zicht en ik voel mijn focus al langzaam verschuiven. Voorheen zou ik alle ballen proberen hoog te houden, maar dat doe ik dus niet meer.

Deze zomer ben ik veel bezig geweest met schrijven en actief online aanwezig zijn. Ik geniet ervan en ik zou wel willen dat ik hier mijn geld mee zou kunnen verdienen, maar het heeft zeker ook een schaduwkant. Ik zit hierdoor toch meer op mijn telefoon dan ik zou willen. Naast dat het contact met volgers mij veel energie geeft, kost het mij ook energie. Ik heb een extra to do-list in mijn hoofd met wat ik nog wil delen, welke foto ik waarvoor kan gebruiken en vaak vraag ik me af of mijn boodschap wel overkomt.

Gerelateerd artikel: Lees mijn vorige column 'Het zal de leeftijd zijn'

Wat is mijn boodschap eigenlijk?

Een vraag die ik mezelf iedere dag wel stel. Wat is nou eigenlijk mijn boodschap? Bij anderen is (of lijkt) het zo duidelijk. Zij hebben hun account ingericht naar hun beroep, passie of levensstijl en het is overduidelijk waarom je haar of hem volgt. Als ik naar mijn account kijk, zie ik veel verschillende dingen en ik vraag me vaak af, waarom volgen mensen mij eigenlijk? Wat zien zij als mijn boodschap of rode draad?
Wat ik zie als mijn kracht, maar wat ook mijn valkuil kan zijn, is dat ik ook heel veel verschillende dingen leuk vind en ook veel kan. Soms te veel. Terwijl ik dit typ, heb ik er een poll op Instagram uit gegooid om hier wat antwoorden op te krijgen. Easy does it.

De focus verschuift

Zes weken lang lag mijn focus online, op het creëeren van content en naar buiten treden, terwijl de maan in Kreeft eigenlijk aangeeft dat het beter is om terug naar de basis te gaan. Het knaagde ook wel een beetje afgelopen maand. Vooral de vraag, wat wil ik nou? Ik merk nu gewoon dat mijn focus enorm verschuift. Online zijn is leuk, maar juf zijn vergt ook veel energie en ik wil mijn werk goed doen. Ik wil er zijn voor de kinderen. Niemand heeft iets aan een halve juf en halve content. Alle ballen hoog houden doe ik niet meer, ik ben dat aan niemand verschuldigd. Alles wat ik doe, doe ik voor mezelf. Het zal dus wat minder gaan worden hier, mijn juffenleven roept en de eerste weken zijn ‘gouden weken’. Doe je die eerste weken goed, dan heb je daar het hele jaar profijt van, dus dat ga ik doen.

Gerelateerd artikel: Lees 'Zo ga je op een digitaal dieet.'

Digitaal dieet

Ik deed het al eens eerder, een digitaal dieet. Wat minder online, wat meer aanwezig. Wat meer doen wat écht belangrijk is. Wandelen en yoga doen zonder het aan anderen te laten zien. Schrijven van belangrijkere dingen dan artikelen op mijn site. Moeder zijn, vrouw zijn, vriendin en juf zijn, zonder het te laten zien online. Altijd weer een spannend moment, want ik vind het delen en verbinden met anderen zo leuk, maar de Kreeft in mij roept nu heel hard: ‘Terug naar de basis’ en dat is wat ik ga doen.

Fotografie: Sandra Reeb-Gruber van Fotogenoten

BoekenBoeken


Dit zijn onze laatste berichten:

Buy Nothing New in oktober: week 1

Oktober staat bekend om de ‘Buy nothing new- challenge’ en ik besloot daar weer aan mee te doen, aangezien ik mezelf betrap op veel online aankopen de laatste tijd. Hoe dat de eerste week is gegaan, lees je hier.

Wat je leert als je moeder bent

Moeders worden ook wel eens vergeleken met een superheld, want ja; wat kan een moeder eigenlijk niet. Wat je vooral leert als moeder is dat moederliefde een bijzonder iets is en je veel meer kan dan je dacht.

MAANdag: insta-accounts die ik volg

Je zult je misschien wel eens afvragen hoe ik aan mijn ‘maaninformatie’ kom. In dit artikel deel ik een aantal insta-accounts die ik volg die jij wellicht ook wel leuk en interessant vindt om te volgen, maar misschien ken je ze al.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

4 gedachten over “Column: ‘Alle ballen hoog houden doe ik dus niet meer’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: