MAANdag: nieuwe maan in Leeuw

Aanstaande woensdag is het nieuwe maan in Leeuw. Weer een mooi moment om nieuwe intenties en wensen te maken voor de aankomende maand. Welke invloeden en energie je kunt voelen met de maan in Leeuw, lees je hier.

Sinds we het boek ‘Leven met de maan’ van Yasmin Boland in huis hebben, bladeren we er iedere dag wel even in en zijn we al bezig geweest met onze nieuwe maan wensen. Dit boek zorgt voor zoveel herkenning, we zien onze persoonlijke eigenschappen terug, maar ook een bepaalde energie die we voelen deze maand. We zijn enorm nieuwsgierig geworden door deze mysterieuze lichtgevende bol en delen graag wat we al weten.

Gerelateerd artikel: Lees 'MAANdag: nieuwe maan in Kreeft' over de invloeden van vorige maand

Nieuwe maan

Het doel van de maanrituelen is het manifesteren van je dromen. De nieuwe maan kan aanvoelen als een rustige tijd, maar eigenlijk is het de start van iets nieuws. In deze fase plant je de zaden van je dromen en ben je bezig met een schone lei, potentie en dromen.
Je dromen, wensen of intenties maak je aan de hand van de dierenriem waar de maan zich in bevind, zo werk je iedere maand aan een ander aspect van je leven.

Gerelateerd artikel: Lees ' Een nieuwe maan ritueel: zo doe je dat' om je intenties waar te maken

Invloeden van het sterrenbeeld Leeuw

Een leeuw houdt van een podium en van aandacht. Het is helemaal niet gek om jezelf aankomende maand in de spotlights te zetten. Vier het leven en schroom niet om dit uitbundig te doen. Onderzoek je kwaliteiten, maak indruk op anderen, laat je zien. Een leeuw kan wel eens opscheppen, maar dit is geen arrogantie. Dit vergt juist moed, laten zien wat je in je mars hebt. Laat de leeuw in jou zien en open je hart. Geniet van de roes die in de lucht hangt, laat het serieuze, volwassen gedoe een beetje los en geniet.
Het sterrenbeeld Leeuw gaat samen met de zon, de warme, stralende zon. Deze maand draait om warmte. Dit kun je terugvertalen naar lief zijn voor anderen, goede daden verrichten en iemand in het zonnetje zetten.

Gerelateerd artikel: Lees ‘Een volle maan ritueel: zo doe je dat’ het andere hoogtepunt van de maancyclus

Activiteiten voor aankomende maand:

 • Deze tijd is ook geschikt om op vakantie te gaan. Fantaseer over waar je heen wilt gaan en ga een paar dagen weg, al is het in eigen land.
 • Zet plezier deze maand bovenaan je to do-lijstje.
 • Geef wat vaker een oprecht compliment, leeuwen groeien hiervan.
 • Trek kleding aan waar je je sexy in voelt.
 • Flirt! Laat de leeuw in je los, je bent nooit te oud en te getrouwd om te flirten.
 • Ontdek je creatieve kant of probeer iets nieuws. Wat betekent creativiteit voor jou, uit het zich in kunst maken, schrijven, organiseren of fantaseren?
 • Verricht een een goede daad en neem de lof met open armen in ontvangst.
 • Werk aan je zelfvertrouwen. Doe iets nieuws.
 • Werk aan je leiderschap. Volg een cursus, lees er een boek over en probeer nieuwe dingen uit, op werk of thuis.
 • Neem een massage, verwen jezelf.
 • Verwen een ander. Bereid een lekkere maaltijd of geef een dagje sauna cadeau.

Los van de dierenriem, hebben nog veel meer aspecten invloed op de energie die jij voelt van de maan. Het alfabet van de astrologie wordt dat genoemd en bestaat uit de tekens van de dierenriem, de planeten, huizen en aspecten, maar daarover komt later meer online. Wij doen het stap voor stap en nemen jou stap voor stap mee. Ben je zo nieuwsgierig geworden dat je niet wachten? Ontdek het dan zelf en bestel het boek via de deze link.

BoekenBoeken


Dit zijn onze laatste berichten:

Buy Nothing New in oktober: week 1

Oktober staat bekend om de ‘Buy nothing new- challenge’ en ik besloot daar weer aan mee te doen, aangezien ik mezelf betrap op veel online aankopen de laatste tijd. Hoe dat de eerste week is gegaan, lees je hier.

Wat je leert als je moeder bent

Moeders worden ook wel eens vergeleken met een superheld, want ja; wat kan een moeder eigenlijk niet. Wat je vooral leert als moeder is dat moederliefde een bijzonder iets is en je veel meer kan dan je dacht.

MAANdag: insta-accounts die ik volg

Je zult je misschien wel eens afvragen hoe ik aan mijn ‘maaninformatie’ kom. In dit artikel deel ik een aantal insta-accounts die ik volg die jij wellicht ook wel leuk en interessant vindt om te volgen, maar misschien ken je ze al.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

4 gedachten over “MAANdag: nieuwe maan in Leeuw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: