Column: ‘New York, I love you’

New York, the city that never sleeps en de stad die voor altijd in mijn hart zit. Vandaag op 9/11 deze column. Ik ben ondersteboven van New York, van jongs af aan al. Hoe die fascinatie voor New York is ontstaan komt vertel ik je in deze column.

Vanaf groep drie riep ik al dat ik juf zou worden, een boek zou schrijven en in Amerika zou gaan wonen. Die drie dromen zijn nooit verdwenen. Eentje heb ik al waargemaakt: ik ben juf geworden. Een boek schrijven komt eraan, ik ben namelijk bijna klaar met een e-book over seksuele voorlichting op de basisschool. Niet bepaald het onderwerp waar ik over droomde, maar boodschap gaat me aan het hart. En in Amerika wonen zou ik dolgraag willen, maar mijn familie hier achterlaten wil ik eigenlijk niet. Het zal dus blijven bij reizen en er staan zeker nog een paar reizen op mijn bucketlist.

Gerelateerd artikel: Lees mijn vorige column: 'Alle ballen hooghouden doe ik niet meer'

Kleine meisjesdroom

Ik maakte kennis met New York door films. Als kind was ik al dol op films en bijna ieder weekend gingen wij naar de videotheek om films te huren. De films ‘Mathilda’ en ‘Home Alone 2: Lost in New York’ hebben de meeste indruk gemaakt. Laat mij rond kerst ook maar ronddwalen in New York, haha. Later verslond ik de serie ‘Friends’ en uiteraard ‘Sex and the City’, mijn ultieme meisjesdroom serie. Schrijfster in New York en de liefde van je leven vinden. Heerlijk Engels praten, koffie drinken en fashionable door New York lopen, zwijmel.
Hoewel ik dol ben op de natuur en rust, vind ik New York zo iconisch en prachtig. De gebouwen, de brede sidewalks, de diversiteit en als prachtig groen hart: Central Park. De stad die alles heeft en waar je alles kunt zijn. Ik heb het gevoel dat als je in Nederland sterk individualistisch bent of een uitgesproken kledingstijl hebt, je snel wordt gezien als excentriek of ‘raar’. In New York lijkt dat wel een voorwaarde te zijn om gezien te worden en ook daar werd ik verliefd op. Je kunt daar vrij en jezelf zijn, zonder als ‘gek’ of ‘raar’ te worden bestempeld.

Bijzondere reizen

De eerste keer dat ik naar New York ging, was op mijn eenentwintigste. Oud genoeg om op hoge hakken een bar in te gaan en een Cosmopolitan te drinken, net als in ‘Sex and the City’. Toen ik vanuit het vliegtuig de stad zag liggen, rolden de tranen van geluk over mijn wangen. New York, daar was en het dan en eindelijk was ik daar dan. Mijn stad. Ik herkende zoveel plekken uit films en series, het voelde als thuiskomen. De plattegrond had ik in mijn hoofd geprent en liep daar rond alsof ik er al jaren liep – alleen dan met open mond en vaak omhoog kijkend. Die week was memorabel. Er waren dagen dat we zonder jas liepen, met paraplu en er was een dag sneeuw. Ik kon mijn geluk niet op.

De tweede keer in New York was zeven jaar later, op mijn achtentwintigste. Samen met mijn liefje en onze dochter in mijn buik. We verbleven bij familie in Brooklyn en ontdekten de stad op een nieuwe manier. We voelden ons locals door boodschappen te doen als ieder ander, koffie te halen op de hoek van de straat en rondjes hard te lopen in het park in de buurt. Verliefd op New York, maar we voelde nog meer liefde voor de buurt waarin we verbleven, Brooklyn. Ik weet nog dat we hand in hand door Brooklyn Heights langs de Hudson fietsten en uitkeken op de duizenden lichtjes van Manhatten, de Brooklyn Brigde en het Statue of Liberty. Brooklyn has is all. Dus besloten we bij terugkomst onze dochter te vernoemen naar deze bijzondere reis (ook al was ik het grootste gedeelte van de reis een hormonenmonster die op tijd gevoed moest worden).

Gerelateerd artikel: Lees 'Sta jij al op de kop' voor een nieuwe kijk op het leven

Toekomstplannen

De droom om een camper roadtrip door Amerika te maken hebben hubby en ik allebei. Doordat hij vijf jaar in Amerika heeft gewoond, heeft hij ook vrienden daar, die hij graag nog eens wil bezoeken. Uiteraard willen we ook nog eens met onze Brooklyn naar Brooklyn. Het lijkt me fantastisch om een keer rond kerst daar heen te gaan, zo magisch. Schaatsen in Central Park en de grote kerstboom bij Rockefeller Center bekijken, gewoon de klassiekers ja. Heerlijk.
Tot die tijd heb ik mijn Statue of Liberty altijd bij me, getatoeëerd op mijn kuit, in Amsterdam laten zetten door een vrouw uit New York. Miss Liberty staat voor vrijheid en mensen accepteren, ongeacht hun afkomst, overtuigingen of mening. En natuurlijk mijn kleine Brooklyn, altijd aan mijn zijde.

Loads of Love,
Loes

BoekenBoeken


Dit zijn onze laatste berichten:

Buy Nothing New in oktober: week 1

Oktober staat bekend om de ‘Buy nothing new- challenge’ en ik besloot daar weer aan mee te doen, aangezien ik mezelf betrap op veel online aankopen de laatste tijd. Hoe dat de eerste week is gegaan, lees je hier.

Wat je leert als je moeder bent

Moeders worden ook wel eens vergeleken met een superheld, want ja; wat kan een moeder eigenlijk niet. Wat je vooral leert als moeder is dat moederliefde een bijzonder iets is en je veel meer kan dan je dacht.

MAANdag: insta-accounts die ik volg

Je zult je misschien wel eens afvragen hoe ik aan mijn ‘maaninformatie’ kom. In dit artikel deel ik een aantal insta-accounts die ik volg die jij wellicht ook wel leuk en interessant vindt om te volgen, maar misschien ken je ze al.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: