MAANdag: hét antwoord op de vraag die veel vrouwen stellen.

Er komen veel vragen binnen over cyclisch leven en dan specifiek de vragen: ‘Volg ik de cyclus van de maan of mijn menstruatiecyclus? Wat nou als beide cycli niet synchroon lopen en is het mogelijk om deze gelijk te laten lopen?’ Hele goede vragen en de antwoorden geven we je hier.

De maancyclus en de menstruatiecyclus hebben veel overeenkomsten. Beide hebben een gemiddelde cyclus van 28 dagen, met daarin twee hoogtepunten. Volle maan, die gelijk staat aan de ovulatie en nieuwe maan die gelijk staat aan de periode van menstrueren. Daarnaast zijn beide cycli verdeeld in vier fasen.

Beide cycli naast elkaar

De maancyclus en de menstruatiecyclus zijn in vier fasen verdeeld. Zo heb je de nieuwe maan, wat staat voor nieuwe intenties oftewel je bent niet zwanger en de cyclus begint opnieuw, je menstrueert in deze fase. De wassende maan staat voor actie, je hebt je nieuwe intenties en nieuwe ideeën, oftewel je folliculaire fase, de rijping van de eicel. Volle maan staat voor het uitkomen van je wensen, de ovulatie en deze energie kun je al een paar dagen voor het hoogtepunt voelen, net als dat je de paar dagen vóór je ovulatie het vruchtbaarst bent. En ten slotte de afnemende maan, wat eigenlijk al begint na volle maan, na je ovulatie en is het tijd voor afronding, rust en reinheid.

Welke cyclus volg je eerst?

Vanaf het moment dat je begonnen bent met menstrueren tot het moment dat je in de menopauze terechtkomt, volg je altijd als eerst je menstruatiecyclus. Leer je lichaam kennen en voel aan wat je lichaam en geest nodig heeft. Heb je een onregelmatige cyclus, PCOS, een uitblijvende cyclus of andere hormonale problemen? Probeer deze dan op te lossen, want in veel gevallen is dat echt mogelijk. Een aanrader is het boek: ‘In the FLO’ van Alissa Vitti.
Het zou nogal tegenstrijdig zijn als je menstrueert, wat een periode van rust hoort te zijn. Een periode waarin je je meer terugtrekt en de maan zegt dat je moet pieken. Luister naar je lichaam, de maan komt later.

Is het mogelijk om je cyclus te beïnvloeden?

De vraag of je je cyclus kan beïnvloeden zodat je ‘gelijk’ loopt met de maan, is helemaal geen gekke vraag. Als je je verbonden voelt met de natuur en graag gelijk wilt lopen met moeder natuur, kun je proberen je cyclus te beïnvloeden. Dit houdt in dat je vaker naar de maan moet kijken, vaak als je thuis zit, met de gordijnen dicht, krijg je weinig mee van de energie van de maan. Wil je je cyclus beïnvloeden, kijk dan vaker naar de maan.
Een ander belangrijk punt is het wegnemen van licht en dan vooral het blauwe licht van je tablet, televisie, laptop en vooral: smartphone. Ga er niet mee naar bed en wordt er niet mee wakker. Minimaal een uur nadat je wakker wordt en voor je weer gaat slapen, laat dat ding liggen. Kijk naar buiten, zie het langzaam licht of donker worden en ga mee met het ritme van de natuur.

Heb je nog meer vragen over de maan? Stel je gerust. Dat kan hieronder het artikel of stuur ons een berichtje via de mail of Instagram. Fijne MAANdag.

BoekenBoeken


Dit zijn onze laatste berichten:

Buy Nothing New in oktober: week 1

Oktober staat bekend om de ‘Buy nothing new- challenge’ en ik besloot daar weer aan mee te doen, aangezien ik mezelf betrap op veel online aankopen de laatste tijd. Hoe dat de eerste week is gegaan, lees je hier.

Wat je leert als je moeder bent

Moeders worden ook wel eens vergeleken met een superheld, want ja; wat kan een moeder eigenlijk niet. Wat je vooral leert als moeder is dat moederliefde een bijzonder iets is en je veel meer kan dan je dacht.

MAANdag: insta-accounts die ik volg

Je zult je misschien wel eens afvragen hoe ik aan mijn ‘maaninformatie’ kom. In dit artikel deel ik een aantal insta-accounts die ik volg die jij wellicht ook wel leuk en interessant vindt om te volgen, maar misschien ken je ze al.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

4 gedachten over “MAANdag: hét antwoord op de vraag die veel vrouwen stellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: