Leeslijstje van oktober

Op de redactie houden wij enorm van lezen en daarom hebben wij bedacht maandelijks een lijstje te maken van de favoriete boeken die wij op dit moment lezen. We trappen af met het leeslijstje van oktober, een betoverende maand met diverse titels. Lees snel verder om te ontdekken welke boeken er deze maand op ons lijstje staan.

Lezen is een lifestyle, want als je zoveel leest als wij doen, breng je veel uren door op de bank of in bed, helemaal knus met een dekentje en een kaarsje aan, met je neus in de boeken. De herfst is een fijne tijd om heerlijk te cocoonen en helemaal op te gaan in je boek. We hebben een lijstje van 5 boeken gemaakt die op onze boekenstapel liggen. Wil je meer zien van wat wij lezen, kijk dan op onze boekenlijst.

Harry Potter en de steen der wijzen

Oktober is de maand van de spiritualiteit en wij hebben het lezen van de magische boeken van J.K. Rowling ook op ons lijstje van 25 slow living activiteiten voor de herfst gezet, want deze boeken zijn heerlijk om in te duiken. Wij lezen de boeken in het Engels, maar in het Nederlands zijn ze ook leuk!

Hallo witte mensen

Anousha Nzume beschrijft in dit boek het maatschappelijke debat over racisme. Een blijvend gesprek van de dag en een interessant boek om te lezen als je de achtergrond, terminologie en gevoelens van mensen van kleur en het debat wil begrijpen.

Het licht tussen ons

Laura Lynne is een medium. Zij heeft contact met mensen die zijn overleden en let op tekens om haar heen. In haar inmiddels twee boeken beschrijft ze hoe dit is ontstaan en vele mooie verhalen van mensen die door haar geholpen zijn en contact hebben met hun dierbaren. Vooral bij het boek ‘Tekens zijn overal’, lieten wij geregeld een traan.

Het boek waarvan je zou willen dat je ouders het hadden gelezen

En je kinderen blij zijn dat jij het doet. Ja, dat boek met die lange titel, waarvan we het nog niet is gelukt het in één keer goed uit te spreken. Dit boek van Philippa Perry is echt een eye-opener. Wat een fijn boek, vooral als je kinderen hebt of een kinderwens: dikke aanrader. Je kijkt terug naar je eigen opvoeding door simpele oefeningen en leert inzien wat voor effect jouw woorden en handelen hebben op de gevoelens van een kind (en volwassenen).

In the flo

Je vrouwelijke cyclus leren begrijpen is iets wat iedere vrouw zou moeten leren, want het is o, zo’n belangrijke cyclus. Vanaf het moment dat je begint te menstrueren tot het moment dat het stopt beïnvloed het je leven op zoveel vlakken, waarvan de meeste van ons tot op heden hebben geleerd te onderdrukken met bijvoorbeeld de pil. Een must have voor iedere vrouw dit boek van Alisa Vitti.

*Bestel je een boek via een van de links in dit artikel, dan krijgt de hippe huisvrouw een kleine bijdrage van bol.com. Kost jou niks extra’s, maar wij waarderen jouw steun enorm.

BoekenBoeken


Dit zijn onze laatste berichten:

Buy Nothing New in oktober: week 1

Oktober staat bekend om de ‘Buy nothing new- challenge’ en ik besloot daar weer aan mee te doen, aangezien ik mezelf betrap op veel online aankopen de laatste tijd. Hoe dat de eerste week is gegaan, lees je hier.

Wat je leert als je moeder bent

Moeders worden ook wel eens vergeleken met een superheld, want ja; wat kan een moeder eigenlijk niet. Wat je vooral leert als moeder is dat moederliefde een bijzonder iets is en je veel meer kan dan je dacht.

MAANdag: insta-accounts die ik volg

Je zult je misschien wel eens afvragen hoe ik aan mijn ‘maaninformatie’ kom. In dit artikel deel ik een aantal insta-accounts die ik volg die jij wellicht ook wel leuk en interessant vindt om te volgen, maar misschien ken je ze al.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

4 gedachten over “Leeslijstje van oktober

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: