Review: Seasons of motherhood circles, een cursus voor moeders

Via Mamaplaats Academy kreeg ik de kans om deel te nemen aan een cursus speciaal voor mama’s, ‘Seasons of Motherhood Circles’ van Nieuwe Mama’s, gemaakt door Evi Dekker-Weger. In deze blog een review van mijn bevindingen en een inkijkje in de cursus. 

De mothermood circles is een online programma en zodra je de cursus hebt aangeschaft en inlogt op de website van nieuwe-mamas.nl, heb je vrij toegang tot de circles. Je kunt het programma starten wanneer je wilt en ook zo snel (of langzaam) gaan als je wilt. Geen druk, geen gevoel van moeten. Fijn!

Gerelateerd artikel: Lees 'Podcasts voor ouders'

Iedere circle (het zijn er op dit moment tien en in december 2020 zijn het er twaalf) bestaat uit een inspiratieboek met oefeningen die je voor, na of tijdens de circle kan doen. De vormgeving is om te smullen vind ik persoonlijk. Mooie vormen, inspirerende quotes en de kleur oranje die veel gebruikt wordt geeft mij een warm gevoel.
Iedere circle heeft een ander onderwerp en neemt jou, als mama, stap voor stap mee naar meer zelfreflectie en zelfzorg én rust door middel van een meditatie die Evi iedere circle begeleid. Een aantal onderwerpen zijn: verbinding met jezelf, het kind in jou, hoe je grenzen stelt en muren afbreekt, eerlijk jezelf durven zijn en structuur en planning.

Gerelateerd artikel: Lees verder in Momlife 'Ik wil andere vrouwen met PCOS inspieren'

Precies op het juiste moment

Na mijn miskraam in juni leek het weer de goede kant op de gaan. Ik voelde me beter, mijn lichaam herstelde en ik ging weer als een trein, maar langzaam ging het ook weer slechter. Spanningen in mijn lijf, steeds vaker slecht slapen, terugkerende angsten over het kwijtraken van mijn man en dochter en het niet meer kunnen opbrengen de dagelijkse routines te volgen die zo goed voor me zijn.

De circles kwamen precies op het juiste moment. Het is tijd om opnieuw de balans op te maken, eens goed naar binnen te richten en inderdaad opnieuw de verbinding met mezelf te maken en goed voor mezelf te zorgen. Iedere vrijdag, na mijn yogales en als hummel op bed ligt, pak ik het inspiratieboek erbij, open ik het online programma en zegt Evi weer precies de dingen die ik moet horen om ervoor te zorgen dat ik voel dat ik er mag zijn, dat ik goed genoeg ben en vooral: dat ik lief moet zijn voor mezelf.

Inmiddels heb ik vier circles gedaan en door de opbouw van de oefeningen ga je steeds dieper in op je gedachten, wensen, dromen, angsten en onzekerheden. Het is fijn om hierover te schrijven, het werkt helend en voelt krachtig en als een mooi cadeau voor mezelf. Ik ben anders gaan kijken naar hoe ik mijn energie verdeel, mijn dag indeel en op welk gebied ik liever voor mezelf kan zijn, want ai, wat vraag ik weer veel van mezelf. Ik voel dat het programma met veel liefde is gemaakt en ook door de meditaties en playlist op Spotify kun je even helemaal een moment voor jezelf nemen.

Bekijk de website van ‘Nieuwe Mama’s’ en kijk of het wat voor je is, want de eerste circle kun je gratis proberen. Of kijk op de Mamaplaats Academy voor meer cursussen en workshops voor moeders.

BoekenBoeken


Dit zijn onze laatste berichten:

Buy Nothing New in oktober: week 1

Oktober staat bekend om de ‘Buy nothing new- challenge’ en ik besloot daar weer aan mee te doen, aangezien ik mezelf betrap op veel online aankopen de laatste tijd. Hoe dat de eerste week is gegaan, lees je hier.

Wat je leert als je moeder bent

Moeders worden ook wel eens vergeleken met een superheld, want ja; wat kan een moeder eigenlijk niet. Wat je vooral leert als moeder is dat moederliefde een bijzonder iets is en je veel meer kan dan je dacht.

MAANdag: insta-accounts die ik volg

Je zult je misschien wel eens afvragen hoe ik aan mijn ‘maaninformatie’ kom. In dit artikel deel ik een aantal insta-accounts die ik volg die jij wellicht ook wel leuk en interessant vindt om te volgen, maar misschien ken je ze al.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

3 gedachten over “Review: Seasons of motherhood circles, een cursus voor moeders

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: