Zelfzorgzondag: zaaien

Iedere zondag delen wij een zelfzorg activiteit aan de stand van de maan. De maan staat deze zondag in het teken van Boogschutter en verandert in het teken van Steenbok, het teken wat gaat over aarden.

De activiteit vandaag gaat letterlijk over aarden, namelijk met je handen in de aarde. Volgens de astrologische zaaikalender is het een goede tijd om zaden te potten als het in een aards dierenriemteken staat, zoals de komende dagen. Aangezien het nu nog wel kan vriezen in de nacht, is het aan te raden binnen te zaaien.

Gerelateerd artikel: Lees 'Zelfzorgzondag: plannen maken' voor nog een steenbok-tip

Laatste kwartier

Vandaag staat de maan nog in het vurige teken van de Boogschutter en de maan staat in het laatste kwartier. De fase van werken aan jezelf en misschien wel wat veranderingen aanbrengen. Keer je in deze fase een beetje in jezelf, neem tijd voor jezelf en probeer tuinieren eens. Deze activiteit is best mindful en zaaien heeft ook te maken met verandering, de plantjes groeien telkens naar een nieuwe fase toe.
Volgens de astrologische zaaikalender zijn de nieuwe en volle maan geen geschikte tijd om te zaaien, de tussenliggende maanfases wel. Grijp je kans en ga met de handen de aarde in. Zaden waarmee je kunt beginnen als je nog geen expert bent in het kweken van groenten zijn: wortels, selderij, radijsjes en aardappelen.

Gerelateerd artikel: Lees 'Uitgelegd: de eigenschappen van de planeten' in de categorie leven met de maan

Maan in Steenbok

Ga vandaag dus lekker met je handen de aarde in. Aard en geniet van het werken met je handen. Verzorg de plantjes met liefde en wie weet oogst jij over een tijdje wel je eigen wortelen. Lukt het niet, dat hoort er ook bij. Je kunt het altijd opnieuw proberen.
Net als zelfzorg, lukt het de ene dag wat minder, zorg dan dat het de volgende dag bovenaan je prioriteitenlijstje staat. Kies de zelfzorg die bij jou past, misschien is zelfzorg voor jou wel bellen met je vriendin of moeder of een uitgebreid koken of gewoon even pauzeren, even niks doen en naar de wolken kijken.

Fijne zondag, xx

Boekentip van de redactie

Bestel hier het boek ‘Tuinieren voor de geest’ van psychiater Sue Stuart-Smith. Haar motto: wie in de aarde ploegt, ploegt in het hoofd. Lees hier wat voor invloed het proces van zaaien tot oogsten op je geestelijk welzijn heeft. Van zelfreflectie tot creatieve processen die loskomen.
Kijk voor nog meer boekentips op onze boekenlijst.

BoekenBoeken


Dit zijn onze laatste berichten:

Buy Nothing New in oktober: week 1

Oktober staat bekend om de ‘Buy nothing new- challenge’ en ik besloot daar weer aan mee te doen, aangezien ik mezelf betrap op veel online aankopen de laatste tijd. Hoe dat de eerste week is gegaan, lees je hier.

Wat je leert als je moeder bent

Moeders worden ook wel eens vergeleken met een superheld, want ja; wat kan een moeder eigenlijk niet. Wat je vooral leert als moeder is dat moederliefde een bijzonder iets is en je veel meer kan dan je dacht.

MAANdag: insta-accounts die ik volg

Je zult je misschien wel eens afvragen hoe ik aan mijn ‘maaninformatie’ kom. In dit artikel deel ik een aantal insta-accounts die ik volg die jij wellicht ook wel leuk en interessant vindt om te volgen, maar misschien ken je ze al.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

3 gedachten over “Zelfzorgzondag: zaaien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: