Slow Saturday: fotoalbum maken

De zaterdag heb ik omgedoopt tot ‘Slow Saturday’ en dan deel ik een traditie, een activiteit of een dag uit mijn slow living lifestyle voor inspiratie voor lekker langzaamaangaan in deze snelle wereld. Deze keer: fotoalbum maken.

Slow living is een levensstijl waarbij je een stapje terug doet uit de snelle wereld en het een tikkeltje rustiger aan doet. Je hoeft de dingen niet ineens ‘langzaam’ te gaan doen, maar je doet dingen juist met meer aandacht, je geniet meer van de kleine dingen, je geniet meer van de natuur, van thuis zijn, van je familie en laat de snelle veranderingen, zoals het nieuws, mode, de hipste hotspots gewoon even aan je voorbijgaan en je kiest liever voor langdurige favorieten. Kwaliteit over kwantiteit dus eigenlijk.

Gerelateerd artikel: Lees ons vorige stuk in de Slow Saturday reeks, over Harry Potter traditie.

Weg met het eind van het jaar stress

Ik hoor het regelmatig, fotoalbum-stress. Zo aan het eind van het jaar of juist aan het begin van het nieuwe jaar. De stress van het uitzoeken van duizenden foto’s (met gewone rolletjes was het leven nog meer slow) en deze in een album plakken of online plaatsen. Zeker leuk voor later, maar onder welke voorwaarde? Een paar avonden of weken tot in de laatste uurtjes bezig met foto’s uitzoeken op je telefoon, overzetten op je computer, bestellen en inplakken of online een album in elkaar puzzelen tot je er gillend gek van wordt? Stop met dat ploeteren en maak er iets leuks van. Iets waar je naar uit kunt kijken en waar je van geniet. Go with the slow en vind jouw flow.

Gerelateerd artikel: Lees de column 'Alle ballen hooghouden doe ik niet meer'

Online album

Foto’s zijn voor mij een belangrijke herinnering. Ik hecht veel waarde aan foto’s en ik knip en plak mijn hele leven al albums in elkaar. Tegenwoordig maak ik mijn albums online. Ik gebruik hiervoor de website van de Hema. Voor mij werkt de site lekker en de Hema is één van mijn favoriete winkels, dus ik ben er met regelmaat te vinden. Het voordeel van een album online maken, is voor mij vooral dat je veel foto’s op een pagina kwijt kan en ook gemakkelijk de grootte van de foto’s kunt aanpassen. Altijd maar die 10×15 vindt mijn creatieve brein saai. Je slaat je werk op en je kunt gemakkelijk weer verder waar je gebleven was, perfect voor mijn maandelijkse update.

Gerelateerd artikel: Lees voor meer slow 'Slow living ochtend routine'

Maandelijks genietmomentje

Na iedere maand upload ik de foto’s van mijn telefoon naar m’n laptop, bekijk ik ze allemaal weer even en plaats ik ze in het album. Een waar genietmomentje. Weer even terugblikken naar de leuke memorabele momenten, naar wat ik aan had, met wie we waren, wat we deden en hoe het weer was. Grappige dingen die toen gezegd werden komen al snel weer boven en kunnen mooi opgeschreven worden bij de foto’s. Dat soort dingen weet ik aan het eind van het jaar vaak niet meer. Aan het eind van het jaar – en soms per half jaar – bestel ik het fotoalbum en kijken we deze met het gezin door. Ook met oud en nieuw en op verjaardagen worden er regelmatig terugblikken gedaan door lekker in de fotoalbums te bladeren.

Maak jij ook fotoalbums? Zo ja, wat is jouw manier? Ik ben erg benieuwd. Laat het weten door een reactie te plaatsen.

xx, Loes

BoekenBoeken


Dit zijn onze laatste berichten:

Buy Nothing New in oktober: week 1

Oktober staat bekend om de ‘Buy nothing new- challenge’ en ik besloot daar weer aan mee te doen, aangezien ik mezelf betrap op veel online aankopen de laatste tijd. Hoe dat de eerste week is gegaan, lees je hier.

Wat je leert als je moeder bent

Moeders worden ook wel eens vergeleken met een superheld, want ja; wat kan een moeder eigenlijk niet. Wat je vooral leert als moeder is dat moederliefde een bijzonder iets is en je veel meer kan dan je dacht.

MAANdag: insta-accounts die ik volg

Je zult je misschien wel eens afvragen hoe ik aan mijn ‘maaninformatie’ kom. In dit artikel deel ik een aantal insta-accounts die ik volg die jij wellicht ook wel leuk en interessant vindt om te volgen, maar misschien ken je ze al.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

7 gedachten over “Slow Saturday: fotoalbum maken

  1. Pingback: Slow Saturday: DIY

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: