MAANdag: Eerste kwartier

Afgelopen zaterdag was het nieuwe maan in Vissen, vandaag zijn we aangekomen bij het eerste kwartier. Als je leeft met de maan, is dit ook weer een nieuwe fase. Wat deze fase inhoudt leggen we in dit artikel uit.

De maancyclus bestaat uit acht fasen en heeft twee hoogtepunten: nieuwe maan en volle maan. De cyclus start met nieuwe maan, gevolgd door de wassende maan en het eerste kwartier. Hierbij is de maan voor de helft te zien. Hierna groeit de maan door met nog een wassende maanfase met als resultaat de volle maan. Daarna wordt de maan weer kleiner in de afnemende maanfase, laatste kwartier en tot slot nog een keer de afnemende maan, waarna de cyclus opnieuw begint met nieuwe maan. De maan doorloopt in deze cyclus (van ongeveer 30 dagen) alle tekens in de dierenriem.

Gerelateerd artikel: Lees 'MAANdag: hét antwoord op de vraag die veel vrouwen stellen'

Eerste kwartier fase

De maan is precies voor de helft verlicht tijdens het eerste kwartier. Vanaf nieuwe maan ben je misschien wel bezig geweest met het maken van nieuwe intenties en wensen tijdens je nieuwe maan ritueel. Het is een rustige periode die draait om dromen, potentie en een schone lei. Tijdens het eerste kwartier fase is het tijd om actie te ondernemen. Lees je intenties en wensen nog eens door, visualiseer deze en kijk wat je nodig hebt om je dromen te laten uitkomen.

Grijpen of laten gaan

In deze periode kun je je onzeker voelen over je dromen of intenties of er gebeurt iets waardoor het lastiger wordt om aan je droom te werken. Laat je niet zomaar uit het veld slaan. Het kan een test zijn, een test om te kijken of je betrokkenheid nog hoog is. Komt je droom echt vanuit je hart? Dit is ook het punt om je droom te laten gaan als dat niet zo is. Ook dat is oké. Laat je niet te erg beïnvloeden door je ego of andere mensen. Maak de keuze, ga je deze droom grijpen of laat je hem gaan?

Gerelateerd artikel: Lees 'Mediteren kun je leren' 

Volle maan

Na de halve maan werkt de maan nogmaals wassend naar de volle maan toe. Jij hebt nog tijd om actie te ondernemen en je dromen waar te maken, want bij volle maan is het tijd om te evalueren, te reflecteren en langzaam los te laten. Ook hier komt een artikel over, een ritueel om tijdens volle maan uit te voeren. Heb je ondertussen moeite om tot actie te komen? Lees dan hier hoe je écht prioriteiten stelt. Wil je dagelijks bijhouden hoe de maan staat? Kijk dan op deze website.

Boekentip van de redactie

Op ons nachtkastje: Leven met de maan van Yasmin Boland. Een toegankelijke gids die je leert kennismaken met moonology en inzichten geeft in de dierenriemtekens en het leven met de maan.
Kijk voor meer boekentips op onze boekenlijst. Heb je zelf een tip, laat het ons weten.

BoekenBoeken


Dit zijn onze laatste berichten:

Buy Nothing New in oktober: week 1

Oktober staat bekend om de ‘Buy nothing new- challenge’ en ik besloot daar weer aan mee te doen, aangezien ik mezelf betrap op veel online aankopen de laatste tijd. Hoe dat de eerste week is gegaan, lees je hier.

Wat je leert als je moeder bent

Moeders worden ook wel eens vergeleken met een superheld, want ja; wat kan een moeder eigenlijk niet. Wat je vooral leert als moeder is dat moederliefde een bijzonder iets is en je veel meer kan dan je dacht.

MAANdag: insta-accounts die ik volg

Je zult je misschien wel eens afvragen hoe ik aan mijn ‘maaninformatie’ kom. In dit artikel deel ik een aantal insta-accounts die ik volg die jij wellicht ook wel leuk en interessant vindt om te volgen, maar misschien ken je ze al.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

3 gedachten over “MAANdag: Eerste kwartier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: