Column: het offline leven

Al eens eerder schreef ik over mijn digitale dieet. Ik verwijderde Instagram van mijn telefoon en deelde mijn ervaringen. Deze keer ging ik nogmaals offline, maar dan letterlijk. Er gebeurde iets in mijn leven waardoor het een tijdje even helemaal stil stond. Nu eindelijk kom ik nu weer een beetje tot leven.

Een digitaal dieet komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Er klopte iets niet. Ik vond het leuk om zo aanwezig te zijn op Instagram en veel te delen en in contact te komen met verschillende mensen van alle uithoeken van de wereld, maar toch klopte er iets niet. Een slow living lifestyle leven, maar toch zo gefocust zijn op de online wereld..het voelde niet goed.

Gerelateerd artikel: Lees 'Zo ga je op een digitaal dieet' voor tips als je ook even offline wil

Miskraam

In juni kreeg ik een miskraam en dat zette ons leven hier thuis op z’n kop. Wat een natuurlijk proces van je lichaam is, werd door voorgeschreven medicatie een traumatische ervaring. Nadat het was gebeurd heb ik er online veel over gedeeld. Op mijn Instagram en ik schreef een blog op Mamaplaats, die meer dan 14.000 keer gelezen is. Schrijven is mijn manier van verwerken, dus dit had ik echt nodig. Daarbij waren de reacties zo vertederend en overweldigend, het voelde goed. Er word te weinig geschreven over miskramen vind ik.
Mijn herstel ging goed, ik ging na twee weken weer aan het werk en daarna kwam de zomer en alles leek weer zoals vanouds.

Gerelateerd artikel: Lees 'Review: Seasons of motherhood circles, een cursus voor moeders', omdat zelfzorg belangrijk is

Helemaal offline

Na een paar maanden kwam de echte klap. Ik kon niet meer en ik wilde niet meer. Ik had kleine onverklaarbare klachten, zoals regelmatig hoofdpijn en rugpijn. Ik sliep iedere nacht zo ontzettend slecht en lag uren wakker en het leven ging maar door.
Op een dag ging de knop om, het gaat echt niet goed. Ik moet stoppen en opnieuw opstarten. Ik liet zoveel mogelijk vallen. Mijn Instagram, mijn website, mijn sociale leven ging op een laag pitje en ik meldde me ziek op werk. Ik maakte een afspraak bij een psycholoog en ging met mezelf aan de slag. Gelukkig was er vrij weinig aan de hand, door het slaaptekort deed mijn hoofd gekke dingen met mijn lijf en moest ik weer even de controle terug krijgen. Ik had even een zetje van buitenaf nodig om weer back on track te komen. En hier ben ik weer.

Gerelateerd artikel: Lees 'Deze vraag zou je jezelf iedere dag moeten stellen' voor mee focus in je leven

Stap voor stap

Langzaam krijg ik weer meer energie om dingen op te pakken en zo ook mijn website. Schrijven is toch echt wat ik het liefste doe. Social media laat ik zoveel mogelijk achterwege. Ik heb Instagram een paar keer weer op mijn telefoon gezet, maar als ik door alle foto’s scroll, dan krijg ik er geen goed gevoel bij. Ik wil dat niet meer. Gelukkig weten trouwe lezers mijn website nog te vinden en wil ik social media niet gebruiken om mensen naar mijn artikel te leiden. In de maanden dat ik offline was heb ik een andere mindset gekregen. Soms mis ik wel het delen van nieuwtjes en dingen waar ik enthousiast over ben, maar daar ga ik stap voor stap een andere weg voor vinden. Wie schrijft, die blijft en social media is maar voor even, want niemand mist je als je er niet meer bent.

Bedankt voor het lezen, liefs Loes.

BoekenBoeken


Dit zijn onze laatste berichten:

Slow Saturday: bladeren drogen

De zaterdag heb ik omgedoopt tot ‘Slow Saturday’ en dan deel ik een traditie, een activiteit of een dag uit mijn slow living lifestyle voor inspiratie voor lekker langzaamaangaan in deze snelle wereld. Deze keer: bladeren drogen.

VIDEO: details van augustus

Dit jaar heb ik het voornemen iedere maand een video te maken met de details uit mijn leven. De kleine dingen waar ik blij van word en wil onthouden voor later. Mega leuk om terug te kijken vind ik altijd en voor jou een kijkje in mijn leven. Enjoy!

7 x herfstboeken voor jonge kinderen

De herfst heeft zijn intrede gemaakt en daar horen weer leuke dingen bij. Er zijn een aantal boeken die hier ieder jaar weer favoriet zijn en ik deel hier 7 herfstboeken voor jonge kinderen, boeken met leuke verhalen, maar vooral prachtige illustraties.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

Eén opmerking over 'Column: het offline leven'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: