Column: ik zaai, hij zaait, wij zaaien

De lente is meer dan welkom. Heb jij dat gevoel ook? Ik heb zin in zon, dingen te ondernemen en te laten groeien. Met dat laatste komt het hopelijk wel goed, mijn man en ik hebben een nieuwe hobby: wij zaaien.

Zoals je in het leeslijstje van maart al hebt kunnen lezen, wij hebben in huis een nieuwe hobby: tuinieren. En dan specifiek gericht op het kweken van groente. De droom is een moestuin, maar we beginnen klein.
We kunnen beide wegzwijmelen van mooie greenhouses en mega grote courgettes, pompoenen en mooie rode tomatenplanten, maar we zijn gelukkig wel realistisch. Voordat we flink wat geld gaan uitgeven, gaan we eerst binnenshuis beginnen met onze hobby.

Gerelateerd artikel: Lees mijn vorige column: 'Het offline leven'

De moestuin materie

Er is online en in boeken zo ontzettend veel te vinden over het starten van een eigen moestuin. Je zou ontmoedigd kunnen raken van de overvloed aan informatie. Ook lees je natuurlijk veel succesverhalen en zie je plaatjes van fantastische tuinen en kassen, maar als je, net als wij, in een appartement leeft met een gedeelde tuin en een balkon waar nauwelijks zon komt, is het handig om je te richten op een klein gewas.

Voor kerst heb ik mijn man een kas voor op de vensterbank cadeau gedaan en een assortiment van 360 zaden. Dit klinkt misschien niet als het klein aanpakken, maar het valt echt mee. Er zitten vooral veel soorten zaden van dezelfde groente in. We hebben ons beide ingelezen en hebben met de start van de lente een start gemaakt met het zaaien van de eerste zaden. Heel spannend!

Gerelateerd artikel: Lees in 'Gezonde huisgenoten' over fijne planten voor in huis

Stap voor stap

Hoe we precies onze mini-moestuin zijn gestart, daar ga ik nog een ander artikel over schrijven, maar we zijn in ieder geval begonnen met vijf verschillende zaden. In onze vensterbank-kas staat nu gezaaid: sla, wortel, basilicum, ui en boerenkool. De boerenkool was achteraf misschien niet zo handig, volgens mijn vader. Hij zei: ‘daar moet de vorst nog overheen‘. Dus dat ga ik nog even uitzoeken. Verder hebben we de groentes vooral op de naam gekozen, zo hebben we een Texas Grano ui en een American Brown sla. Klinkt leuk toch!

Ik ben heel benieuwd of het ons lukt de kleine zaadjes uit te laten groeien tot groente die we kunnen eten. Voor ons voelt dit als de voorbereiding op het echte werk. We leren nu de verschillende groenten kennen, het groeiproces en hebben een gezamenlijke hobby en een gezamenlijke droom: een moestuin in ons volgende huis.

Ik zal jullie op de hoogte houden van het proces en meer artikelen schrijven over het kweken van groenten.

xx, Loes

BoekenBoeken


Dit zijn mijn laatste berichten:

Buy Nothing New in oktober: week 1

Oktober staat bekend om de ‘Buy nothing new- challenge’ en ik besloot daar weer aan mee te doen, aangezien ik mezelf betrap op veel online aankopen de laatste tijd. Hoe dat de eerste week is gegaan, lees je hier.

Wat je leert als je moeder bent

Moeders worden ook wel eens vergeleken met een superheld, want ja; wat kan een moeder eigenlijk niet. Wat je vooral leert als moeder is dat moederliefde een bijzonder iets is en je veel meer kan dan je dacht.

MAANdag: insta-accounts die ik volg

Je zult je misschien wel eens afvragen hoe ik aan mijn ‘maaninformatie’ kom. In dit artikel deel ik een aantal insta-accounts die ik volg die jij wellicht ook wel leuk en interessant vindt om te volgen, maar misschien ken je ze al.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

3 gedachten over “Column: ik zaai, hij zaait, wij zaaien

  1. Pingback: Moestuin update 1
  2. Pingback: Moestuin update 2
  3. Pingback: Moestuin update 3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: