Zelfzorgzondag: Dankbaarheidsdagboek

Iedere zondag deel ik een zelfzorg activiteit aan de stand van de maan. Het is deze zondag volle maan in het teken van Weegschaal, het teken wat gaat over balans. Ik heb het over een dankbaarheidsdagboek en deel een volle maan ritueel.

Zelf heb ik de vruchten echt geplukt van de afgelopen nieuwe maan. Ik heb hard gewerkt aan mijn website en mijn eigen bedrijf de afgelopen twee weken. Zo heb ik een lekker ritme van artikelen schrijven ontwikkelt en ben ik online gegaan met mijn huisjes van aquarel en handgemaakte gezinnetjes, een origineel en duurzaam cadeau.
Bewust heb ik mijn opdrachten vrijdag afgerond, zodat ik tijdens de volle maan (waarvan je de energie al een paar dagen eerder kunt voelen) kan rusten.

De eerste volle maan in de lente wordt ook wel de lentemaan genoemd en is uiterst geschikt om te kijken waarin je wil groeien en wat je belemmert. Past perfect bij het teken van de Weegschaal.

Gerelateerd artikel: Lees het vorige artikel in de reeks 'Zelfzorgzondag: adem in en uit'

Volle maan in Weegschaal

Deze zondag staat de maan in het teken van Weegschaal. Een teken wat gaat over balans. Tijdens de volle maan is het een geschikte tijd om de afgelopen periode te evalueren, het is dan ook niet handig om de periode rondom volle maan nieuwe dingen te gaan doen of belangrijke afspraken te plannen – mits dit echt niet anders kan uiteraard. Dit is een mooie dag om een dankbaarheidsdagboek te starten of misschien je oude weer eens uit de kast te pakken. Maak de balans op, hoe gaat het met je? Wat heb je de afgelopen periode gedaan om je leven mooier te maken? Welke veranderingen bevallen, wat bevalt niet en hoe kun je dit met de volgende nieuwe maan gaan aanpakken?

Benieuwd hoe je een volle maan ritueel doet? Lees dan mijn artikel: Een volle maan ritueel: zo doe je dat

Fijne zondag, xx Loes

BoekenBoeken


Dit zijn onze laatste berichten:

Slow Saturday: bladeren drogen

De zaterdag heb ik omgedoopt tot ‘Slow Saturday’ en dan deel ik een traditie, een activiteit of een dag uit mijn slow living lifestyle voor inspiratie voor lekker langzaamaangaan in deze snelle wereld. Deze keer: bladeren drogen.

VIDEO: details van augustus

Dit jaar heb ik het voornemen iedere maand een video te maken met de details uit mijn leven. De kleine dingen waar ik blij van word en wil onthouden voor later. Mega leuk om terug te kijken vind ik altijd en voor jou een kijkje in mijn leven. Enjoy!

7 x herfstboeken voor jonge kinderen

De herfst heeft zijn intrede gemaakt en daar horen weer leuke dingen bij. Er zijn een aantal boeken die hier ieder jaar weer favoriet zijn en ik deel hier 7 herfstboeken voor jonge kinderen, boeken met leuke verhalen, maar vooral prachtige illustraties.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

Eén opmerking over 'Zelfzorgzondag: Dankbaarheidsdagboek'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: