Column: Nieuw leven

Nieuw leven. Niet alleen in onze vensterbankmoestuin, maar ook in mijn buik. Ik ben na mijn miskraam opnieuw zwanger en wil er eindelijk wat over delen. De grote wintertruien verdwijnen langzaam bovenin de kast en mijn buik schiet naar voren.

Ik ben zwanger! Al 25 weken, maar tot nu toe heb ik er nog weinig over gedeeld. Het is echt waar, een zwangerschap na een miskraam is anders. Ik ervaar meer zorgen, de roze wolk is echt heel lichtroze en ik heb het gevoel het pas echt te geloven als ik hém straks in mijn handen heb. Want ja, het is wordt een jongetje!

Gerelateerd artikel: Lees 'Geef een gezinnetje cadeau' voor een origineel handgemaakt kraamcadeau

Hoera, een jongen?

Ik was er stellig van overtuigd dat het een meisje zou worden. Natuurlijk is de gezondheid van je kindje het belangrijkste en het maakt ook eigenlijk helemaal niet uit, maar ik had mezelf als meidenmoeder voorgesteld. Ik zag het helemaal voor me. De gezelligheid, de babykleertjes van mijn dochter nog eens aan zien en ik droomde al over de hechte band die de twee meiden zouden krijgen. We hadden zelfs al een meidennaam. Een jongen zou anders worden. Het nieuws moest echt even landen, ik ben er om eerlijk te zijn ook wel verdrietig om geweest dat ik het ingebeelde toekomstbeeld moest loslaten.

Gerelateerd artikel: Lees 'Podcasts voor ouders' voor leuke inspiratie 

Nieuw leven

Er komt nieuw leven aan en inmiddels kijk ik er erg naar uit. Het gevoel voor een jongetje begon langzaam te groeien, de eerste pakjes en we hebben een naam gekozen! Tot nu toe verloopt alles goed, met mij en de baby. Ik ben zo klaar voor een nieuwe fase in ons leven, een gezin van vier. Een broertje voor onze dochter, weer een klein baby’tje in huis en mijn verlof. Weer lekker een lange tijd alleen moederen (en schrijven natuurlijk).
De dynamiek zal veranderen in huis, er zal meer van mijn man gevraagd worden en mijn dochter moet de aandacht delen met een ander. Zo ontzettend spannend, maar ik kijk er zo naar uit. Van mij mag het al juli zijn.

Bedankt voor het lezen, liefs Loes

Meer columns lezen? Klik op de button hieronder.

BoekenBoeken


Dit zijn onze laatste berichten:

Buy Nothing New in oktober: week 1

Oktober staat bekend om de ‘Buy nothing new- challenge’ en ik besloot daar weer aan mee te doen, aangezien ik mezelf betrap op veel online aankopen de laatste tijd. Hoe dat de eerste week is gegaan, lees je hier.

Wat je leert als je moeder bent

Moeders worden ook wel eens vergeleken met een superheld, want ja; wat kan een moeder eigenlijk niet. Wat je vooral leert als moeder is dat moederliefde een bijzonder iets is en je veel meer kan dan je dacht.

MAANdag: insta-accounts die ik volg

Je zult je misschien wel eens afvragen hoe ik aan mijn ‘maaninformatie’ kom. In dit artikel deel ik een aantal insta-accounts die ik volg die jij wellicht ook wel leuk en interessant vindt om te volgen, maar misschien ken je ze al.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

2 gedachten over “Column: Nieuw leven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: