5 x lenteboeken voor jonge kinderen

Leven met de seizoenen is de start van cyclisch leven en daar kun je al jong mee beginnen. Haal tijdens de lente deze leuke lenteboeken voor jonge kinderen in huis en praat over alles wat groeit en bloeit. Dit zijn mijn favoriete boeken over de lente.

Bestel je wel eens wat bij bol.com? Als je dat via de link in dit artikel doet, ontvang ik een kleine bijdrage en het kost jou niks extra’s. Alle kleine beetjes helpen om deze site draaiende te houden. Alvast bedankt.

De lente is begonnen en de kleurige bloemen schieten de grond al uit, de lucht is steeds vaker blauw en warme tijden liggen in het vooruitzicht. De lente, de periode waar ik altijd weer positieve kriebels van krijg om dingen aan te pakken. Deze boeken heb ik thuis staan om lekker samen met mijn dochter van twee te lezen en ze vallen goed in de smaak. Heb jij ook zin om de lente in huis te halen? Bestel dan deze lenteboeken voor jonge kinderen.

Gerelateerd artikel: Lees '5 x prentenboeken die rijmen' voor nog meer boekeninspiratie

Saar in de lente

Dit boek van Pauline Oud kun je echt niet laten liggen, de kleuren nodigen enorm uit om het boek open te slaan. Met de kerst hadden wij al kennis gemaakt met Saar, er zijn namelijk meerdere boeken beschikbaar in deze reeks: Saar wordt grote zus, Saar op de wc, Saar bij de dokter. Ze heeft ook een reeks met een jongensvariant, die boeken gaan over Kas.

Prijs: €15,95

Bobbi in de lente

De ‘Bobbi-boekjes’ van Monica Maas zijn hier in huis echt favoriet. Ook hiervan bestaat een hele reeks, voor bijna ieder seizoen en onderwerp is wel een boekje geschreven.
Bobbi ontdekt jonge dieren, helpt z’n vader met de lente schoonmaak en zaait zaadjes. Helemaal in ons straatje. Ook de prijs is fijn.

Prijs: €7,99

Gerelateerd artikel: Lees 'Cadeautips voor een peuter' 

De lente van Kleine Beer

In de herfst werden wij verliefd op het boek ‘De herfst van Kleine Gans’ van Elli Woollard en Briony May Smith, want wat is dit boek fantastisch geïllustreerd. Daarnaast rijmen beide verhalen ook nog eens en hebben zij een mooie boodschap. Beide verhalen hebben best een emotionele lading, het gaat over het ontdekken wie je bent en waar je thuishoort, met een mooi happy ending. Ook geschikt voor kinderen van 4 en 5 jaar.

Prijs: €14,95

Een zaadje in de wind

Eric Carle, de schrijver van dit boek en van onder andere ‘Rupsje Nooitgenoeg‘ en ‘Tien kleine rubbereendjes‘ vind ik persoonlijk echt heel leuk en dat geef ik blijkbaar door aan mijn dochter.
Dit boek gaat over de cyclus van een zaadje en past mooi bij de lente, er zitten ook zaadjes bij het boek. Meteen leuk om samen met je kind zaadjes te zaaien en de cyclus van de zonnebloem te ervaren.

Prijs: €13,99

Dottie’s eieren

Dit boek van Julie Sykes en Jane Chapman gaat over Dottie de kip, die voor het eerst eieren legt. Ze is hartstikke trots, maar de andere dieren hebben geen tijd om te komen kijken. Dan komt er een nóg grotere verrassing.
Een mooi boek wat kinderen leert blij en trots te zijn met wat ze hebben. Een heerlijk lenteboekje.

Prijs: €14,95

Zit er een leuk boek voor je tussen? Laat in de reacties hieronder weten welke je hebt gekozen. Natuurlijk zijn de boeken van Dikkie Dik ook onmisbaar en kan ik Boer Boris en de eieren ook aanraden. Heb jij ook nog leuke tips, laat het weten!

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

3 gedachten over “5 x lenteboeken voor jonge kinderen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: