Moestuin update 1

Twee weken geleden zijn hubby en ik begonnen met onze vensterbankmoestuin. Onze nieuwe, gezamenlijke hobby. In dit artikel lees je de eerste update van onze moestuin.

In mijn column schreef ik al over onze nieuwe, gezamenlijke hobby. Wij zijn begonnen met zaadjes zaaien, geïnspireerd door het boek ‘Mijn tuin is goud waard’, hebben wij nu de droom een moestuin te onderhouden. We zijn klein begonnen met een kas voor in de vensterbank en hebben vijf verschillende zaadjes geplant.

Gerelateerd artikel: Lees mijn column 'Ik zaai, hij zaait, wij zaaien'

Geduld

Tuinieren is echt een perfecte hobby voor een slow living lifestyle, haha. Dit gaat letterlijk lekker langzaam. Zo besef je weer even hoeveel tijd en kracht het kost om iets te laten groeien. Het hele proces van zaadje tot groente gaat tijd, geduld en hopelijk ook veel plezier verzorgen.
Binnen een week kwamen we erachter dat de kartonnen naamplaatjes wellicht niet zo’n handig idee zijn. Er ontstond, in combinatie met water, schimmel rondom de kartonnetjes en dat wil je natuurlijk ver weg van je opgroeiende plantjes hebben. Dus die waren er al gauw uit. Na een week kwam er ein-de-lijk wat groens uit de aarde. De boerenkool was de gelukkige en we waren door het dolle heen. Toch waren we een beetje ongerust, want waar blijft de rest?

Trots

Na twee weken zien we bij alle potjes iets groens doorkomen, yes! We dachten dat de schimmel het misschien verpest had voor de andere zaadjes, maar ook de ui, wortel, sla en basilicum laten zich eindelijk zien.
Door het warme zonnetje de afgelopen dagen zijn we er wel achter gekomen dat we het raampje van de kas even open moet zetten, anders wordt het wel erg vochtig en broeierig in de kas. We weten eigenlijk niet of dit goed of slecht is, maar het het oog op schimmel, gokken we dat luchten geen kwaad kan.

Gerelateerd artikel: Lees 'Gezonde huisgenoten' voor leuke huisplanten

Samen

Hubby en ik zijn zo schattig samen, iedere ochtend geven wij de plantjes water met de plantenspuit. We doen het netjes om de beurt, want zo leuk vinden we het allebei en soms staan we even naar ons kasje te kijken en praten we over de ‘weeromstandigheden’ in de kas en fantaseren we over een grote kas in onze tuin.
Ook hebben we onze dochter aangestoken met tuinieren. Zij heeft nu een eigen potje met zonnebloemzaadjes om te verzorgen. Dus ons hele gezin tuiniert op dit moment! Over twee weken schrijf ik weer een update, tot dan!

Boekentip!

Dit boek heb ik hubby vorige week cadeau gedaan: De moestuin van Floor Korte. Een prachtig vormgegeven boek met praktische tips, een maandelijkse takenlijst als je in de moestuin werkt en lekkere recepten tussendoor. Voor mezelf heb ik het bijpassende notebook ‘Een jaar in de moestuin’ gekocht, omdat ik nou eenmaal dol ben op lijstjes schrijven en dingen bijhouden.

Prijs boek: 25.-
Prijs notebook: 17,50

BoekenBoeken


Dit zijn onze laatste berichten:

Buy Nothing New in oktober: week 1

Oktober staat bekend om de ‘Buy nothing new- challenge’ en ik besloot daar weer aan mee te doen, aangezien ik mezelf betrap op veel online aankopen de laatste tijd. Hoe dat de eerste week is gegaan, lees je hier.

Wat je leert als je moeder bent

Moeders worden ook wel eens vergeleken met een superheld, want ja; wat kan een moeder eigenlijk niet. Wat je vooral leert als moeder is dat moederliefde een bijzonder iets is en je veel meer kan dan je dacht.

MAANdag: insta-accounts die ik volg

Je zult je misschien wel eens afvragen hoe ik aan mijn ‘maaninformatie’ kom. In dit artikel deel ik een aantal insta-accounts die ik volg die jij wellicht ook wel leuk en interessant vindt om te volgen, maar misschien ken je ze al.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

2 gedachten over “Moestuin update 1

  1. Pingback: Moestuin update 2
  2. Pingback: Moestuin update 3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: