Mijn slow living avondroutine

Slow living is een lifestyle waarbij je lekker langzaamaan gaat, je onthaast je en neemt tijd voor jezelf en je routines. Na al geschreven te hebben over een ochtendroutine, kon de slow living avondroutine niet uitblijven.

Voorheen lag de focus op mijn ochtendroutine. Ik ben een ochtendmens en sta het liefst twee uur eerder dan de rest van het gezin op, zodat ik heerlijk wat tijd voor mezelf heb. Dit is een bewuste keuze, want in de avond krijg ik weinig uit handen. Aan het eind van de dag ben ik ook wel echt klaar en lig ik al vroeg in bed – helemaal nu tijdens de lockdown én mijn zwangerschap.

Gerelateerd artikel: Lees mijn column 'Alle ballen hooghouden doe ik niet meer' 

Offline

Waar het bij mij ’s avonds om draait, is langzaam offline gaan. Letterlijk en figuurlijk. Een computer zomaar uitzetten is ook niet goed. Je sluit eerst alle programma’s af voor je de computer daadwerkelijk uitzet. Na de avondroutine van mijn dochter – boekje lezen, tanden poetsen, liedje zingen – begint mijn avondroutine.
Als mijn dochter in bed ligt, pak ik mijn telefoon erbij en reageer ik op berichten, check ik mijn agenda voor de komende dagen, schrijf ik wat notities op of regel ik nog wat dingen. Daarna heb ik een uurtje qualitytime met mijn man, soms spelen we een spelletje, soms zitten we helemaal in een serie of soms knuffelen en praten we een uur.

In bed

Rond negen uur worden mijn ogen echt zwaar, ik hoop deze tijd een uur te verschuiven, maar voorlopig lukt dat nog niet. Dan was ik mijn gezicht en ga ik naar bed. Als ik echt moe ben dan lees ik alleen wat voor ik ga slapen. Soms een heel hoofdstuk, soms een paar bladzijden. Als ik nog wat meer energie heb dan zit ik nog even rechtop, leg ik mijn hand op mijn hart en een hand op mijn buik en adem ik vijf keer diep in en uit. Ik maak even contact met mijn lijf, ik vraag me af wat ik voel en denk ik aan de dingen waar ik dankbaar voor ben. Mijn telefoon staat op stil en mijn wekker staat standaard om 6 uur, maar vaak word ik een uur eerder uit mezelf wakker. Ik hoef mijn telefoon dus niet meer te pakken als ik in bed lig.

Gerelateerd artikel: Lees 'Goed voor de weerstand: zwemmen in de natuur'

Doe wat goed voelt

Een avondroutine is fijn als het goed voelt, zorg dat het geen ‘moetje’ is en je met tegenzin iets gaat doen. Als de routine bij je past, gaat het bijna vanzelf. Als de avond anders loopt, je spreekt af met vrienden of je bent op een feest (wat nog heel ver weg voelt in deze lockdown) kun je je avondroutine altijd verschuiven naar later op de avond of verkorten. Zorg wel dat je wat tijd voor jezelf neemt en langzaam offline gaat.
Kijk ook wat je eventueel nog zou kunnen toevoegen, zo zou ik ’s avonds nog wel een klein rondje willen wandelen of een kleine yogasessie willen toevoegen. Daar is nu fysiek en mentaal even geen ruimte voor en dat is ook prima, ik voeg het toe wanneer ik daar klaar voor ben – en het ’s avonds weer wat langer licht is. Ik doe wat goed voelt en dwing mezelf niet tot dwangmatig een routine afwerken. Ik hoop dat het jou ook lukt.

Go with the slow, liefs Loes.

BoekenBoeken


Dit zijn onze laatste berichten:

Buy Nothing New in oktober: week 1

Oktober staat bekend om de ‘Buy nothing new- challenge’ en ik besloot daar weer aan mee te doen, aangezien ik mezelf betrap op veel online aankopen de laatste tijd. Hoe dat de eerste week is gegaan, lees je hier.

Wat je leert als je moeder bent

Moeders worden ook wel eens vergeleken met een superheld, want ja; wat kan een moeder eigenlijk niet. Wat je vooral leert als moeder is dat moederliefde een bijzonder iets is en je veel meer kan dan je dacht.

MAANdag: insta-accounts die ik volg

Je zult je misschien wel eens afvragen hoe ik aan mijn ‘maaninformatie’ kom. In dit artikel deel ik een aantal insta-accounts die ik volg die jij wellicht ook wel leuk en interessant vindt om te volgen, maar misschien ken je ze al.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

3 gedachten over “Mijn slow living avondroutine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: