Zelfzorgzondag: zelfreflectie

Iedere zondag deel ik een zelfzorg activiteit aan de stand van de maan. Vandaag is het donkere maan staat deze zondag in het teken van Ram, het teken wat gaat over onafhankelijkheid, verkennen en uit de schaduw stappen.

De dag, of eigenlijk avond, voordat het nieuwe maan is, wordt ook wel de donkere maan genoemd. Het is de avond dat je geen maan in de lucht ziet en het helemaal donker is.
Een dag als deze kun je benutten door naar de donkere kant van jouw leven te kijken. Wat heb je te verwerken gehad? Wat zijn je trauma’s? Waar heb je verdriet van? En wat heb je nog niet verwerkt? Zoek de diepe gronden van jezelf eens op vandaag en start morgen, met de nieuwe maan met een plan om jouw donkere kant aan te pakken.

Gerelateerd artikel: Lees het vorige artikel in de reeks 'Zelfzorgzondag: carrièreplan maken'

Maan in Ram

De energie die je vandaag kunt voelen, is die van het dierenriemteken Ram. Een impulsief, driftig en vasthoudend teken. Je kunt je donkere kant misschien wel diep hebben weggestopt, maar onopgeloste zaken blijven knagen. Vroeg of laat zul je ermee aan de slag moeten en waarom niet vandaag, met de donkere maan in het verschiet vanavond.
Mediteer, voel en schrijf eens op wat je dwars zit. Praat met anderen over de situatie van toen of je trauma’s of besluit om in therapie te gaan. Wees net als een Ram vasthoudend, werk aan jezelf en stap uit de schaduw. Wees onafhankelijk en geen gevangene van je donkere kant.

Het klinkt misschien een beetje zwaar, maar soms is het even nodig om een laag dieper te graven en er beter uit te komen. Fijne zondag, xx

BoekenBoeken


Dit zijn onze laatste berichten:

Buy Nothing New in oktober: week 1

Oktober staat bekend om de ‘Buy nothing new- challenge’ en ik besloot daar weer aan mee te doen, aangezien ik mezelf betrap op veel online aankopen de laatste tijd. Hoe dat de eerste week is gegaan, lees je hier.

Wat je leert als je moeder bent

Moeders worden ook wel eens vergeleken met een superheld, want ja; wat kan een moeder eigenlijk niet. Wat je vooral leert als moeder is dat moederliefde een bijzonder iets is en je veel meer kan dan je dacht.

MAANdag: insta-accounts die ik volg

Je zult je misschien wel eens afvragen hoe ik aan mijn ‘maaninformatie’ kom. In dit artikel deel ik een aantal insta-accounts die ik volg die jij wellicht ook wel leuk en interessant vindt om te volgen, maar misschien ken je ze al.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

Eén opmerking over 'Zelfzorgzondag: zelfreflectie'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: