MAANdag: vision board

Vandaag in MAANdag gaat het over het maken van een vision board: een poster, plek op de muur of schilderij met jouw doelen en dromen. Hoe je zo’n vision board maken en wanneer de beste maanfase is, leg ik in dit artikel uit.

Een vision board lijkt erg op een mood board – wat je bijvoorbeeld gebruikt als je je woning gaat inrichten- of op een collage – een verzameling van plaatjes van een bepaald onderwerp, maar een vision board gaat wat dieper. Een vision board is een verzameling van jouw doelen en dromen, waar je dagelijks naar kijkt om je hersenen te trainen en te zoeken naar overeenkomsten in het echte leven. Het klinkt misschien moeilijker dan dat het is, laat je niet afschrikken.

Gerelateerd artikel: Lees ' Uitgelegd: de werking van de planeten'

Nieuwe maan in Ram

Vandaag is het nieuwe maan in Ram, het dierenriemteken dat er als eerste was. Dus astrologisch gezien, begint er een nieuw jaar. Een goed begin om te starten met het maken van een vision board. Je hoeft niet op stel en sprong aan de slag en je vision board vandaag af te hebben om gebruik te kunnen maken van de kracht van de maan, maar de periode van de wassende maan, wanneer zij groeit tot volle maan is een geschikte fase. Houd je de komende twee weken bezig met het opschrijven van heldere en concrete doelen en verzamel afbeeldingen en woorden die je kunt gebruiken voor je vision board. Zet je vision board de komende twee weken in elkaar of tijdens volle maan, wanneer je je meer in contact kunt voelen met wat jezelf.

Hoe werkt het?

  • Schrijf je doelen helder en concreet op
  • Verzamel afbeeldingen en woorden – in tijdschriften of online
  • Gebruik een groot stuk karton, een stuk muur of een prikbord om je doelen en dromen een plek te geven
  • Zorg dat de verschillende doelen en dromen niet overlappen
  • Maak je vision board tussen nieuwe maan en volle maan (bekijk hier de kalender voor 2021)
  • Neem de tijd voor het maken van je vision board en zorg voor een rustgevende omgeving waar je niet gestoord kunt worden
  • Zet of hang je vision board op een plek waar je dagelijks kijkt, denk aan je werkplek, je slaapkamer of misschien zelfs de badkamer

Een vision board werkt als het ware als aantrekkingskracht, je manifesteert je doelen en dromen door je hersenen te laten zoeken naar overeenkomsten. Een klein voorbeeld: je bent al een tijdje op zoek naar een witte broek en nu zie je ineens overal mensen met een witte broek en kom je een goede deal in de winkel tegen. Of je bent net gestart met hardlopen en ziet ineens overal om je heen mensen die hardlopen. Je hersenen slaan zoveel kleine dingen op en zoomen in op waar jij de focus legt. Handig dus als jij de focus legt op de dingen die je wil bereiken of aanpakken in je leven.

Gerelateerd artikel: Lees 'Zo ga je op een digitaal dieet' voor nóg meer focus in je leven

Manifesteren en visualiseren

Elke dag dat je met je vision board bezig bent, is al een stap in de goede richting. Door daadwerkelijk je doelen en dromen op te schrijven en toch echt even de handen uit de mouwen te steken en te knippen en te plakken, creëer je letterlijk je toekomst.
Een stapje omhoog is het visualiseren van je leven zoals jij het graag zou willen, dit kan tijdens het kijken naar je vision board, maar ook tijdens een meditatie. Zie jezelf hardlopen of zie jezelf al trots over straat lopen in je witte broek. En je doelen en dromen mogen best groot zijn, maar onthoud ook om iedere kleine stap in die richting ook te vieren. Voor extra kracht kun je je dromen en doelen dagelijks hardop zeggen in de vorm van affirmaties. Hoe je ook alweer manifesteert, visualiseert, affirmeert en mediteert, lees je in dit artikel.

Succes de komende weken en deel gerust je ervaringen. Heb je vragen, schroom niet en stuur mij een berichtje! Fijne maandag, xxx Loes

BoekenBoeken


Dit zijn onze laatste berichten:

Buy Nothing New in oktober: week 1

Oktober staat bekend om de ‘Buy nothing new- challenge’ en ik besloot daar weer aan mee te doen, aangezien ik mezelf betrap op veel online aankopen de laatste tijd. Hoe dat de eerste week is gegaan, lees je hier.

Wat je leert als je moeder bent

Moeders worden ook wel eens vergeleken met een superheld, want ja; wat kan een moeder eigenlijk niet. Wat je vooral leert als moeder is dat moederliefde een bijzonder iets is en je veel meer kan dan je dacht.

MAANdag: insta-accounts die ik volg

Je zult je misschien wel eens afvragen hoe ik aan mijn ‘maaninformatie’ kom. In dit artikel deel ik een aantal insta-accounts die ik volg die jij wellicht ook wel leuk en interessant vindt om te volgen, maar misschien ken je ze al.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

4 gedachten over “MAANdag: vision board

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: