Column: Astrologisch nieuw jaar

Afgelopen MAANdag schreef ik over het maken van een vision board met de nieuwe maan in Ram. Een astrologisch nieuw jaar én een mooi excuus om lekker te knippen en te plakken. Dat sla ik natuurlijk niet over.

Terugblikken en vooruitkijken, dat is wat ik doe als er een nieuw jaar begint. En niet alleen op 31 december, maar ook op mijn verjaardag en nu, tijdens het astrologisch nieuw jaar.

Gerelateerd artikel: Lees mijn vorige column 'Nieuw leven'

Knippen en plakken

Dit creatieve bijtje vindt het sowieso heerlijk om te knippen en te plakken, dus toen ik las over het maken van een vision board, wist ik al gelijk: dit is echt iets voor mij. Past het knippen en plakken niet bij jou? Maak een online vision board en print deze uit of doe eens gek en stroop die mouwen toch even op. Creatief bezig zijn is goed voor de geest.
Mijn vroegere slaapkamer was één grote collage. Ik knipte uit allerlei magazines ‘mooie plaatjes’ uit, inspirerende quotes en teksten. Deze plakte ik dan op mijn kledingkast, mijn bureaublad en zelfs mijn deur was één groot plakwerk.

Gerelateerd artikel: Lees meer over het leven met de maan in 'Nieuwe maan ritueel: zo doe je dat'

Vision board

Een vision board is vergelijkbaar met een collage, alleen wat gerichter en netter. De afbeeldingen en woorden overlappen elkaar namelijk niet. Orde op je board, betekent orde in je hoofd. Je wilt je doelen duidelijk hebben en niet de energie die je creëert niet kruisen. Samen met hubby – jaja, hij vond het ook een interessant idee – gingen we met een stapel tijdschriften, een kop thee en kaarsjes aan, aan de slag.
Twee avonden hebben we een uurtje geknipt samen en de volgende dag heb ik mijn vision board in elkaar gezet. Trots ben ik. Hij hangt nu op de deur van mijn kledingkast, zodat ik er iedere dag wel naar moét kijken en bezig ben met mijn dromen en doelen.

Dromen en doelen

De meeste dromen en doelen hebben te maken met terugkomen in balans. Na een miskraam, een nieuwe zwangerschap en straks een tweede kindje in ons gezin, is het tijd om weer terug in balans te komen. Op nummer één staat bij mij sporten, want dat staat nu echt op een lager-dan-laag pitje. Terug de mat op en terug naar die 10 kilometer hardlopen. Maar ook mijn relatie staat hoog op de prioriteitenlijst. Een miskraam, een zwangerschap, covid, een nieuwe baan voor hubby en straks een tweede kindje in ons gezin, heeft echt invloed op onze relatie. Ik wil meer ruimte maken voor verbinding en voor tijd samen.
Mijn bevallingsverlof geeft mij mooi de tijd om straks weer in balans te komen en te wennen aan de nieuwe gezinssituatie. Ook wil ik werken aan mijn eigen bedrijf. Ik ga goed kijken naar wat ik wil bereiken, meer klanten werven en mijn werk verbeteren.

Wat zijn dingen die op jouw vision board komen? Ik ben erg benieuwd. Stuur mij gerust een bericht om te sparren over je doelen en het maken van een vision board.

Bedankt voor het lezen.
Liefs, Loes

BoekenBoeken


Dit zijn onze laatste berichten:

Buy Nothing New in oktober: week 1

Oktober staat bekend om de ‘Buy nothing new- challenge’ en ik besloot daar weer aan mee te doen, aangezien ik mezelf betrap op veel online aankopen de laatste tijd. Hoe dat de eerste week is gegaan, lees je hier.

Wat je leert als je moeder bent

Moeders worden ook wel eens vergeleken met een superheld, want ja; wat kan een moeder eigenlijk niet. Wat je vooral leert als moeder is dat moederliefde een bijzonder iets is en je veel meer kan dan je dacht.

MAANdag: insta-accounts die ik volg

Je zult je misschien wel eens afvragen hoe ik aan mijn ‘maaninformatie’ kom. In dit artikel deel ik een aantal insta-accounts die ik volg die jij wellicht ook wel leuk en interessant vindt om te volgen, maar misschien ken je ze al.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

Eén opmerking over 'Column: Astrologisch nieuw jaar'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: