Zelfzorgzondag: cocoonen

Iedere zondag delen wij een zelfzorg activiteit aan de stand van de maan. De maan staat deze zondag in het teken van Kreeft, het teken wat gaat over gevoel en je terugtrekken.

Dat het teken Kreeft een gevoelsteken is, dat weet je vast al. Dit waterteken heeft een hard schild om zich heen, zodat hij zich terug kan trekken wanneer dat nodig is en dat is ook precies de activiteit van vandaag: lekker cocoonen.
Bij het woord ‘cocoonen’ denk ik in eerste instantie aan de winter, aan een rups in z’n cocon of aan een regenachtige dag, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Cocoonen kan ook buiten, in een lekkere stoel in de zon. Het belangrijkste van cocoonen is dat je een comfortabel plekje voor jezelf zoekt, waar je ongestoord even jezelf kan zijn. Of dit nou op de bank is of in bed, in de tuin of op je balkon. Cocoonen kan overal, zolang je maar niet gestoord wordt en lekker je ding kan doen.

Gerelateerd artikel: Lees het vorige artikel in de reeks 'Zelfreflectie'

Maan in Kreeft

Trek je vandaag even terug. Geef vandaag even toe aan de energie van de maan en maak geen plannen of zeg je plannen af. Geef aan dat je behoefte hebt aan wat rust, behoefte om je even terug te trekken.
Maak het jezelf comfortabel, doe losse kleding aan, je haar in een knot en sla een dekentje om je heen. Steek een paar kaarsjes aan, zet een rustig muziekje op of kijk een film. Misschien kijk je nog even naar de doelen van je vision board of besluit je juist vandaag om toch nog even je werk voor te bereiden. Doe wat goed voelt, thuis, in jouw cocon.

Fijne zondag, xx

BoekenBoeken


Dit zijn onze laatste berichten:

Leeslijstje van juni

Lezen is mijn lifestyle en daarom deel ik maandelijks een leeslijstje met de boeken die ik op dit moment lees. Bekijk de volledige boekenlijst voor nog meer inspiratie en links. Dit is het leeslijstje van juni.

Follow Friday: @belle_finance

Welkom bij Follow Friday, want sharing is caring. In de reeks Follow Friday deel ik een account die ik volg en enorm fan van ben. Deze keer in Follow Friday: @belle_finance. Volg jij haar al?

Onmisbaar voor iedere moeder: de moederclub

Afgelopen Moederdag zette ik mijn moederclub al even in het zonnetje, want deze groep vrouwen is echt onmisbaar. Een moederclub gun ik iedere moeder en er zijn zoveel redenen waarom.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

Eén opmerking over 'Zelfzorgzondag: cocoonen'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: