MAANdag: Maankalender

Wil je je meer bezighouden met de cyclus van de maan? Een handige tool is het gebruik van een maankalender. In dit artikel leg ik uit hoe een maankalender werkt en laat ik twee kalenders zien.

De maan wisselt om de maand van dierenriemteken (nieuwe maan en volle maan) en ook om de paar dagen. In het begin vond ik dat best verwarrend en vooral veel om rekening mee te houden. Had ik eindelijk het ritme van de nieuwe- en volle maan door, is er ook nog eens een dagelijkse maan om rekening mee te houden.

Gerelateerd artikel: Lees 'Een volle maan ritueel: zo doe je dat'

Een maankalender is een handige tool om je te helpen om te gaan met de dagelijkse invloed van de maan. Ik begon met het kijken op een website, hier staat beschreven in welk dierenriemteken de maan staat en welke energie je kunt voelen. Toen kreeg ik voor kerst een maankalender cadeau (best gift ever) en kon ik het nieuwe starten met dagelijks een klein verhaaltje over de maan. Voor mij werkt de fysieke kalender beter dan de website. De kalender ligt naast mn bed en iedere dag als ik opsta, lees ik eerst even wat de invloeden van de dag zijn.

Werkt een maankalender nou echt?

Een maankalender is natuurlijk geen orakel wat de dag stap voor stap voorspelt, maar het geeft aan welke energie je kunt voelen vandaag en welke activiteiten geschikt zijn op het gebied van tuinieren, je haar wassen, contact zoeken met mensen of schoonmaken in huis. Ik denk wel dat je er ook open voor moet staan en gewoon een beetje met de flow moet meevaren.

Als ik in de ochtend lees dat het een goede dag is om je huis schoon te maken, omdat het langer schoon blijft, waarom dan niet die dag lekker even door je huis gaan? Baat het niet, dan schaadt het niet. Ook staan de verschillende maanfases erin beschreven, komt er zo nu en dan informatie voorbij over de Chinese horoscoop, informatie over kristallen en rituelen die je kunt uitvoeren op bepaalde dagen. Het is dus handig om meer te weten te komen over leven met de maan en de energie die je kunt voelen bij welk dierenriemteken.

Gerelateerd artikel: Lees over het maken van een Vision Board in het vorige MAANdag artikel

Twee maankalenders

Moon calender van Lexmond vs Lexmond

De zusjes Lexmond hebben een prachtige maankalender gemaakt. Informatie over de maanstanden, de dierenriemtekens en informatie op het gebied van werk, beauty en relaties aan de stand van de maan. Een echte eyecatcher voor in huis.

Prijs € 24,95

Maan kalender van Esther van Heerebeek

Een A5-formaat scheurkalender. Dagelijks informatie en tips over de stand van de maan, in welk dierenriemteken deze staat en welke activiteiten goed zijn om te ondernemen. Simpel en functioneel.

Prijs € 15,95

BoekenBoeken


Dit zijn onze laatste berichten:

Buy Nothing New in oktober: week 1

Oktober staat bekend om de ‘Buy nothing new- challenge’ en ik besloot daar weer aan mee te doen, aangezien ik mezelf betrap op veel online aankopen de laatste tijd. Hoe dat de eerste week is gegaan, lees je hier.

Wat je leert als je moeder bent

Moeders worden ook wel eens vergeleken met een superheld, want ja; wat kan een moeder eigenlijk niet. Wat je vooral leert als moeder is dat moederliefde een bijzonder iets is en je veel meer kan dan je dacht.

MAANdag: insta-accounts die ik volg

Je zult je misschien wel eens afvragen hoe ik aan mijn ‘maaninformatie’ kom. In dit artikel deel ik een aantal insta-accounts die ik volg die jij wellicht ook wel leuk en interessant vindt om te volgen, maar misschien ken je ze al.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

2 gedachten over “MAANdag: Maankalender

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: