Column: mijn na-bevalling-bucketlist

Deze tweede zwangerschap is toch echt heel anders dan de eerste. Ik ben nu veel meer bezig met wat ik na de bevalling allemaal weer wil (en kan). Ik kan niet wachten mijn lijf weer terug te hebben, dus bij deze: mijn na-bevalling-bucketlist.

De zwangerschap van hummel was echt een magische tijd. Ik was verwonderd over wat het lichaam doormaakt, genoot van de aandacht, de gevoelens, de wekelijkse buikfoto en het was een romantische en fijne tijd – los van wat kleine kwaaltjes en ongemakken uiteraard.
De zwangerschap daarna liep uit op een miskraam en juist net op het moment dat we dachten, we staken het zwanger worden even, want ik voel me mentaal niet in balans, bleek ik zwanger van het kleine kreeftje wat nu in mijn buik groeit. Chaos.

Gerelateerd artikel: Lees mijn vorige column 'Astrologisch nieuw jaar'

Ik wil mijn lijf terug

De eerste drie maanden waren mentaal echt pittig, ik ging door een diep dal en het was een tijd op veel vlakken stil. Ik was letterlijk even offline. Steeds meer kom ik mentaal in balans, alleen nu wil ik ook mijn lijf terug om helemaal in balans te komen. Die miskraam heeft er echt ingehakt, mijn gevoel wil zo snel mogelijk naar de bevalling, zodat ik zeker weet dat hij er veilig en gezond is. Dus genieten van deze zwangerschap gebeurt zoveel minder dan bij hummel en dat is jammer, maar hopelijk extra genieten als hij straks in mijn armen ligt.

Na-bevalling-bucketlist

Op mijn lijstje voor na de bevalling staan kleine, maar simpele dingen die ik weer kan en mag doen en al zo lang heb gelaten om zwanger te worden en nu om zwanger te zijn.

  • Een écht kopje koffie drinken. Decaf is een goede tijdelijke oplossing, maar de geur van échte koffie en die kleine kick die ik krijg. O man, ik kijk er zo naar uit om straks tijdens het borstvoeding geven weer terug te gaan naar één kopje échte koffie per dag.
  • Een wijntje drinken. Gewoon even lekker een wijntje met vriendinnen, ja! Even loslaten, even een goed glas rode wijn. Ik kijk er zo naar uit.
  • Yoga doen. Zoals ik in het artikel over thuissporten al schreef, als ik zwanger ben doe ik zo weinig sportiefs. Ik mis mijn yoga zo. Überhaupt bukken of bewegen zonder maagzuur is hemels.
  • Hardlopen. Terug naar de tijd dat ik een rondje van tien kilometer kon rennen, lekker door de bossen en langs het strand. Can’t wait!
  • Mijn eigen kleding weer aan. O, wat mis ik mijn flared broeken! Ik zat net zo lekker in m’n eigen stijltje. Ik had nog veel zwangerschapskleding bewaard, maar al die strakke skinny jeans zijn echt niet meer mijn stijl.

Zoals je kunt lezen, zijn het eigenlijk maar de kleine en simpele dingen die ik het meest mis. Het kreeftje begint flink te trappelen terwijl ik dit nu type, hij heeft vast ook zin om eruit te komen. Kom maar op met die bevalling. Nog (zo’n) tien weken te gaan!

BoekenBoeken


Dit zijn onze laatste berichten:

Buy Nothing New in oktober: week 1

Oktober staat bekend om de ‘Buy nothing new- challenge’ en ik besloot daar weer aan mee te doen, aangezien ik mezelf betrap op veel online aankopen de laatste tijd. Hoe dat de eerste week is gegaan, lees je hier.

Wat je leert als je moeder bent

Moeders worden ook wel eens vergeleken met een superheld, want ja; wat kan een moeder eigenlijk niet. Wat je vooral leert als moeder is dat moederliefde een bijzonder iets is en je veel meer kan dan je dacht.

MAANdag: insta-accounts die ik volg

Je zult je misschien wel eens afvragen hoe ik aan mijn ‘maaninformatie’ kom. In dit artikel deel ik een aantal insta-accounts die ik volg die jij wellicht ook wel leuk en interessant vindt om te volgen, maar misschien ken je ze al.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

Eén opmerking over 'Column: mijn na-bevalling-bucketlist'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: