Moestuin update 3

Zo’n anderhalve maand geleden geleden zijn hubby en ik begonnen met onze vensterbankmoestuin. Onze nieuwe, gezamenlijke hobby. In dit artikel lees je de derde update van onze moestuin.

In mijn column schreef ik al over onze nieuwe, gezamenlijke hobby. Wij zijn begonnen met zaadjes zaaien. Geïnspireerd door het boek ‘Mijn tuin is goud waard’, hebben wij nu de droom een moestuin te onderhouden. We zijn klein begonnen met een kas voor in de vensterbank, maar ondertussen staat de hele vensterbank vol.

Gerelateerd artikel: Lees 'Moestuin update 1' over de start van ons moestuintje

Groen(te)

Ons groen groeit! En flink ook. Onze vensterbank staat nu echt vol met allemaal potten en bakjes met planten erin. Zo cool dat dit gewoon groenten worden die we (hopelijk) kunnen eten. Ik had gelezen dat je sla al kunt plukken als de bladeren groot genoeg zijn en dat het dan weer aangroeit. Best een idee, want zoals je op de tweede foto kunt zien, de sla groeit flink ineens. Ik ben ook wel benieuwd hoe het smaakt.
De tomatenplantjes kwamen wat traag op gang, maar hebben nu echt meer aarde nodig. Ze staan dicht op elkaar. Ook las ik dat als je basilicum naast tomatenplantjes zet, dit elkaar versterkt. Op het bord een goede combinatie en in de groei een goede combinatie.

Naar buiten

Wat ik me afvraag is hoeveel ruimte de planten nodig hebben om te groeien en of de potten links op de foto bijvoorbeeld groot genoeg zijn voor boerenkool. De pompoenplant wordt écht a groot en de maisplanten groeien ook gestaag de lucht in. De maisplanten vind ik echt leuk om naar te kijken, al zo dun en klein zie je al dat het maisplanten zijn. Ze hebben karakter vind ik. De basilicum is heerlijk om aan te ruiken en de spinazieplantjes krijgen al een bloem. Is dat goed?

Het wordt echt tijd (vooral voor de pompoen- en maisplanten) om een plekje in de buitenlucht te krijgen. Ik ben wel bang voor slakken, straks worden onze plantenkinders gewoon opgegeten. Hubby is bang dat de katten over onze planten gaan plassen en gruwelt van dat idee. Dus op de planning staat: planten buiten planten en een omheining creëren om katten weg te houden bij onze groenten. Best een spannend proces dit.


Dit zijn onze laatste berichten:

Buy Nothing New in oktober: week 1

Oktober staat bekend om de ‘Buy nothing new- challenge’ en ik besloot daar weer aan mee te doen, aangezien ik mezelf betrap op veel online aankopen de laatste tijd. Hoe dat de eerste week is gegaan, lees je hier.

Wat je leert als je moeder bent

Moeders worden ook wel eens vergeleken met een superheld, want ja; wat kan een moeder eigenlijk niet. Wat je vooral leert als moeder is dat moederliefde een bijzonder iets is en je veel meer kan dan je dacht.

MAANdag: insta-accounts die ik volg

Je zult je misschien wel eens afvragen hoe ik aan mijn ‘maaninformatie’ kom. In dit artikel deel ik een aantal insta-accounts die ik volg die jij wellicht ook wel leuk en interessant vindt om te volgen, maar misschien ken je ze al.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: