Leeslijstje van mei

Lezen is mijn lifestyle en daarom deel ik maandelijks een leeslijstje met de boeken die ik op dit moment lees. Bekijk de volledige boekenlijst voor nog meer inspiratie en links. Dit is het leeslijstje van mei.

* Bestel je een boek via één van de links in dit artikel, dan krijgt de hippe huisvrouw een kleine bijdrage van bol.com. Kost jou niks extra’s, maar wij waarderen jouw steun enorm.

Ik kreeg de vraag of ik echt iedere maand zoveel boeken lees en hoe ik dat doe. Het antwoord is ja. Hoe ik dat doe: er ligt een boek op mijn nachtkastje, ik ga vaak rond negen uur offline en naar de slaapkamer. Dan nestel ik me lekker in m’n bed en lees ik nog een hoofdstuk. Wil je meer over mijn slow living avondroutine lezen, klik dan hier.
Daarnaast heb ik bij de bank een stapel boeken liggen en ik lees meerdere boeken door elkaar heen. Net waar ik zin in heb.

Gerelateerd artikel: Lees 'Thuis sporten: zo lukt het mij'

Break the good girl myth

Eigenlijk is dit een boek over zelfzorg, want veel vrouwen hebben de gewoonte zichzelf op de tweede plaats te zetten en eerst voor anderen te zorgen of houden zich aan (vaak zelfbedachte) regels of regels die hun ouders hen opleggen. Dit boek is weer even een zetje in rug om te kiezen voor jezelf en na te gaan wat jij nou eigenlijk nodig hebt in plaats van een ander. Met handige tips en goede voorbeelden.

Prijs € 16,59 of als e-book € 15,99

De tien geboden voor het brein

Een klein boekje met tien hoofdstukken die ieder een gebod aanbieden die goed zijn voor het brein. Leest lekker weg en weer even een opfrisser over wat goed voor je hersenen is. Stiekem weten we het allemaal wel natuurlijk, maar soms heb je het weer even zwart op wit nodig. Ik had hem geleend van de bibliotheek, maar het e-book heeft een fijn klein prijsje.

Prijs € 15,99 of als e-book voor € 4,99

Wild power

Iedere vrouw zou dit boek eigenlijk moeten lezen. Sla alsjeblieft je slag (en bestel via de onderstaande link, alle kleine beetjes helpen). Lees over de magische periode genaamd menstruatie en de vrouwelijke kracht die erbij komt kijken. Ik omarm mijn cyclus echt iedere maand en dat zou iedere vrouw moeten doen.

Prijs € 14,49 of als e-book voor € 9,49

Astro power

Ik kan ook niet stoppen met lezen over de maan. Het blijft een interessant gegeven. In dit boek lees je stap voor stap over je geboortehoroscoop, wie ben je nou eigenlijk, wat zijn je krachten, wat zijn je valkuilen en door welke planeten komt dat. Je leest er snel doorheen als je alleen je eigen horoscoop opzoekt, maar wil je anderen beter leren kennen, lees dan gerust alles.

Prijs € 20.- of als e-book voor € 11,99

Een jaar uit het leven van een basisschooldirecteur

Mijn doel is om directrice van een basisschool te worden en als voorbereidend werk las ik dit boek. Het leest heerlijk weg en voor iemand uit het onderwijs, zo veel herkenbaarheid. Ik heb vaak hardop moeten lachen. Een aanrader als je een inkijkje wilt in het onderwijs en de diversiteit van de baan van een basisschooldirecteur wilt zien. Prachtig!

Prijs € 21,99

Lees hier het leeslijstje van oktober, maart en april of bekijk mijn volledige boekenlijst voor meer boekeninspiratie.


Dit zijn onze laatste berichten:

Buy Nothing New in oktober: week 1

Oktober staat bekend om de ‘Buy nothing new- challenge’ en ik besloot daar weer aan mee te doen, aangezien ik mezelf betrap op veel online aankopen de laatste tijd. Hoe dat de eerste week is gegaan, lees je hier.

Wat je leert als je moeder bent

Moeders worden ook wel eens vergeleken met een superheld, want ja; wat kan een moeder eigenlijk niet. Wat je vooral leert als moeder is dat moederliefde een bijzonder iets is en je veel meer kan dan je dacht.

MAANdag: insta-accounts die ik volg

Je zult je misschien wel eens afvragen hoe ik aan mijn ‘maaninformatie’ kom. In dit artikel deel ik een aantal insta-accounts die ik volg die jij wellicht ook wel leuk en interessant vindt om te volgen, maar misschien ken je ze al.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

Eén opmerking over 'Leeslijstje van mei'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: