Slow Saturday: lijstjes maken

De zaterdag heb ik omgedoopt tot ‘Slow Saturday’ en dan deel ik een traditie, een activiteit of een dag uit mijn slow living lifestyle voor inspiratie voor lekker langzaamaangaan in deze snelle wereld. Deze keer: lijstjes maken.

Slow living betekent voor mij dat ik ook al geniet en bewust bezig ben met plannen maken. Niet eens alle plannen hoeven uitgevoerd te worden, soms is het nadenken over dingen die zou willen al bevredigend genoeg. Lijstjes maken is voor mij de manier om een stapje terug te doen uit de drukte van mijn hoofd en nog even te broeden op mijn plannen.

Gerelateerd artikel: Lees 'Zo stel je écht prioriteiten' voor mee focus

Impulsieve acties

Een groot voordeel van lijstjes maken – en waarom het zo goed bij de slow living lifestyle past – is dat het opschrijven van plannen en ideeën voorkomt dat je impulsieve beslissingen maakt. Zo heb ik een wishlist, waarbij ik opschrijf welke spullen ik graag zou willen. Wil ik deze spullen na een maand echt nog hebben, dan plan ik een aanschaf in. Ik heb ook een bucketlist, wie kent hem niet. Hier staan voornamelijk activiteiten en ervaringen op die ik graag nog zou willen doen. Zo vergeet ik ze niet én houd ik mijn doelen helder. Maar ook voor simpele dingen, zoals dingen die ik in huis wil aanpakken of wat we wekelijks eten, maak ik een lijstje. En dat laatste lijstje helpt ons thuis echt. Niet meer na werk nog impulsief (en met trek) naar de supermarkt. Het scheelt geld en vaak aankopen met veel suiker.

Gerelateerd artikel: Lees 'Een nieuwe maan ritueel: zo doe je dat' om iedere maand nieuwe intenties op te schrijven

Journalling

Naast de bovengenoemde lijstjes, gebruik ik mijn journal ook in de vorm van een lijstje. Iedere ochtend schrijf ik een stukje over de dag ervoor op, hoe ik heb geslapen, hoe ik de dag ben gestart, hoe ik me voel en welke dingen ik ‘in mijn hoofd heb’. Op deze manier start ik de dag met eerst even inchecken en de dag langzaamaan te starten.
Ook het leven met de maan zorgt ervoor dat ik leef met intenties (die ik bij iedere nieuwe maan op een lijstje zet) en kijk ik vaak even terug. Gebruik jij een journal? Ik kan het je echt aanraden hoor, het zet de tijd even stil en het schrijven zorgt voor een momentje van zelfzorg.

Geniet van je zaterdag en go with the slow. Meer lezen? Lees hier meer artikelen uit de Slow Saturday reeks: BadderenMinder hooi op je vork, Win-winDIY, stoppen en stilstaanfotoalbum maken en Harry Potter.


Dit zijn mijn laatste blogs:

Slow Saturday: bladeren drogen

De zaterdag heb ik omgedoopt tot ‘Slow Saturday’ en dan deel ik een traditie, een activiteit of een dag uit mijn slow living lifestyle voor inspiratie voor lekker langzaamaangaan in deze snelle wereld. Deze keer: bladeren drogen.

VIDEO: details van augustus

Dit jaar heb ik het voornemen iedere maand een video te maken met de details uit mijn leven. De kleine dingen waar ik blij van word en wil onthouden voor later. Mega leuk om terug te kijken vind ik altijd en voor jou een kijkje in mijn leven. Enjoy!

7 x herfstboeken voor jonge kinderen

De herfst heeft zijn intrede gemaakt en daar horen weer leuke dingen bij. Er zijn een aantal boeken die hier ieder jaar weer favoriet zijn en ik deel hier 7 herfstboeken voor jonge kinderen, boeken met leuke verhalen, maar vooral prachtige illustraties.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

Eén opmerking over 'Slow Saturday: lijstjes maken'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: