Zelfzorgzondag: harmonie in huis

Iedere zondag deel ik een zelfzorg activiteit aan de stand van de maan. De maan staat deze zondag in het teken van Weegschaal, het teken wat gaat over harmonie.

Harmonie gaat om samenvoegingen. Samenvoegingen die met elkaar samenwerken en deel uitmaken van een geheel. Een geheel wat werkt en fijn voelt. Harmonieus hoort goed te voelen, de onderdelen moeten elkaar versterken in plaats van tegenwerken. Harmonie kun je op vele vlakken tegenkomen en zo ook in huis, door middel van je inrichting bijvoorbeeld of door de mensen met wie je woont.

Gerelateerd artikel: Lees het vorige artikel in de reeks 'Eén op één'

Harmonie in huis

Harmonie zorgt voor een flow, een fijn gevoel. Een voorbeeld hiervan is het Chinese principe van ‘Feng Shui’, die term ken je vast wel. Deze site heeft wat leuke tips, misschien is het wat voor jou in huis.
Ook minimalistischer leven zorgt voor meer harmonie in huis, een goede activiteit is: ontspullen. Josha Fields Millburn en Ryan Nicodemus, ook wel bekend als ‘The Minimalists‘ hebben hier een leuk spel voor bedacht wat je ook samen met iemand kan doen. Dit kan je partner zijn, maar ook een vriend of vriendin. Neem een maand de tijd en start op dag één met 1 item, op dag twee met 2 items en zo verder. Op de laatste dag van het spel, aan het eind van de maand, doe je dus 30 items weg. Dat is eens een uitdaging hé!

Maan in Weegschaal

Vandaag staat de maan in Weegschaal, het teken wat onder andere gaat over harmonie. Richt je vandaag eens op je inrichting. Over welke kamers en hoekjes ben je echt tevreden? Aan welke kleine of grote dingen irriteer je je? Maak eens een lijstje met wat je zou willen aanpakken of veranderen. Waar heb jij behoefte aan in huis? Ik heb bijvoorbeeld behoefte aan een plek voor mezelf, waar ik me even kan terugtrekken en die gaan we nu ook creëren, in de berging. Wil je misschien een nieuwe bank of storen een paar vieze vlekken op de muur je? Doe er wat aan, zorg voor harmonie. Kijk ook waar jouw gezin (als je die hebt) behoefte aan heeft in huis? Is het meer speelruimte, een plek voor meer bergruimte of een leuk kleurtje op de muur?


Dit zijn onze laatste berichten:

Buy Nothing New in oktober: week 1

Oktober staat bekend om de ‘Buy nothing new- challenge’ en ik besloot daar weer aan mee te doen, aangezien ik mezelf betrap op veel online aankopen de laatste tijd. Hoe dat de eerste week is gegaan, lees je hier.

Wat je leert als je moeder bent

Moeders worden ook wel eens vergeleken met een superheld, want ja; wat kan een moeder eigenlijk niet. Wat je vooral leert als moeder is dat moederliefde een bijzonder iets is en je veel meer kan dan je dacht.

MAANdag: insta-accounts die ik volg

Je zult je misschien wel eens afvragen hoe ik aan mijn ‘maaninformatie’ kom. In dit artikel deel ik een aantal insta-accounts die ik volg die jij wellicht ook wel leuk en interessant vindt om te volgen, maar misschien ken je ze al.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

Eén opmerking over 'Zelfzorgzondag: harmonie in huis'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: