Column: Nesteldrang

Deze week is het de laatste week werken, daarna begint mijn verlof. Samen met mijn verlof komt het gevoel van nestelen ook steeds meer naar boven. Ik heb nesteldrang en niet zo’n klein beetje ook.

O, de nesteldrang. Bij hummel was dat niet zo heel aanwezig – van wat ik me kan herinneren, maar nu echt wel. Alleen beperkt mijn nesteldrang zich natuurlijk niet het wassen van de kleertjes en het huis baby ready maken. Nee, mijn nesteldrang uit zich in heuse klusprojecten waarbij gesloopt, gesjouwd en geverfd moet worden. Leuk hé, die hormonen.

Gerelateerd artikel: Lees mijn vorige column 'Verlof in zicht'

Verhuizen of blijven

We hebben het de laatste tijd regelmatig over de woonsituatie. We wonen in een klein appartement en straks met twee kindjes, wordt dat best krap. Vooral voor de kindjes, want zij zullen – als we hier blijven wonen – samen op één klein kamertje moeten slapen. Het is allemaal mogelijk, maar meer ruimte zou fijner zijn. Het liefst willen we in onze buurt blijven wonen, maar iedereen weet: de huizenmarkt is een gekkenhuis en dus wordt in deze buurt blijven, heel lastig.
Mijn ouders en beste vriendinnen proberen ons naar de Zaanstreek te lokken, wat soms aantrekkelijk lijkt, maar het liefst blijven we toch echt in Haarlem. Als we besluiten te verhuizen, dan willen we ook echt een upgrade en ja, daar heb je wat extra tonnen op de bank voor nodig.

Gerelateerd artikel: Bekijk hier de video 'Details van april' voor de leukste momenten uit m'n leven

Handen uit de mouwen

Dus mijn hoofd staat nu op blijven. We blijven hier wonen en we gaan het beter maken, zodat het praktischer en leefbaarder wordt voor ons gezin van vier. Een plek waar we de komende tijd lekker kunnen gaan nestelen, want met mijn verlof in zicht en de kleine jongen in aantocht, zullen we veel tijd thuis doorbrengen.
Het wiegje staat naast mijn bed, ik heb ruimte gemaakt in mijn kledingkast voor zijn kleertjes en de vluchtkoffer staat klaar. Easy peasy. Nu is het plan om een kantoor te realiseren in de berging. Een plek waar ik me terug kan trekken en waar ik mijn verf- en schrijfspullen kan laten liggen. Én ik wil de keuken een upgrade geven. Toen we hier zijn komen wonen hebben we daar niets aan gedaan eigenlijk en dat zit me nog steeds dwars. De tafel die daar staat wordt voornamelijk gebruikt als opslagplaats en dat geeft ruis in een ruimte die we veel beter kunnen inzetten. Handen uit de mouwen dus!

Ik zal jullie op de hoogte houden van de vooruitgang in de zaak, volg mij ook op Instagram via de onderstaande link om niks te missen.


Dit zijn onze laatste berichten:

Buy Nothing New in oktober: week 1

Oktober staat bekend om de ‘Buy nothing new- challenge’ en ik besloot daar weer aan mee te doen, aangezien ik mezelf betrap op veel online aankopen de laatste tijd. Hoe dat de eerste week is gegaan, lees je hier.

Wat je leert als je moeder bent

Moeders worden ook wel eens vergeleken met een superheld, want ja; wat kan een moeder eigenlijk niet. Wat je vooral leert als moeder is dat moederliefde een bijzonder iets is en je veel meer kan dan je dacht.

MAANdag: insta-accounts die ik volg

Je zult je misschien wel eens afvragen hoe ik aan mijn ‘maaninformatie’ kom. In dit artikel deel ik een aantal insta-accounts die ik volg die jij wellicht ook wel leuk en interessant vindt om te volgen, maar misschien ken je ze al.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

2 gedachten over “Column: Nesteldrang

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: