MAANdag: de invloed van Mercurius

Sinds vorige week maandag loopt de planeet Mercurius retrograde tot en met 21 juni aanstaande en dat kan invloed hebben op bepaalde dingen in je leven. Wat dat betekent leg ik in deze blog uit.

Het leven met de maan – en de andere planeten – is niet niks. Vooral als je denkt dat je het eindelijk een beetje onder de knie hebt, lees je weer wat nieuws en krijg je misschien het gevoel dat je weer terug bij af bent. Dat gevoel heb ik ook nog regelmatig en dus ga ik op onderzoek uit en schrijf ik er een blog over. In deze blog lees je het antwoord op de vraag: ‘Wat is het retrograde lopen van een planeet?’ en ‘Wat voor invloed heeft de planeet Mercurius dan tot en met 21 juni?’

Gerelateerd artikel: Lees het vorige artikel in de MAANdag-reeks 'Tekens van het universum'

Retrograde

De verschillende planeten maken banen om de aarde, dat is normaal. Net als de cyclus van de maan door de dierenriemtekens, waardoor je iedere keer een andere invloed krijgt. Eens in de zoveel tijd (dit verschilt per planeet) maakt een planeet een andere beweging, waardoor hij dichter bij de aarde komt en die verandering van energie kunnen wij dan voelen. Dit gebeurt per planeet een paar keer per jaar.

Planeet Mercurius

De planeet Mercurius is de planeet van de communicatie, elektronica en reizen. Dit is wat mijn maankalender van Esther van Heerebeek zegt over de periode tot en met 21 juni: “Tijdens een retrograde Mercurius-periode, verloopt de communicatie vaak stroef. Er ontstaan snel misverstanden en we begrijpen elkaar misschien verkeerd. Alles wat met het openbaar vervoer of transport te maken heeft, loopt vertragingen op of gaat moeizaam. Telefoon en computers hebben het ook vaak zwaar te verduren gedurende deze periode. Er zijn problemen met de verbindingen of de computer crasht. Download liever geen nieuwe software in deze periode. Nieuwe afspraken kun je beter niet maken. Ze worden vaak weer geannuleerd, verzet of vergeten. Schaf gedurende deze periode ook liever geen nieuwe elektrische apparaten aan. Bestellingen online mislukken of lopen vertraging op.”

Gerelateerd artikel: Lees 'Maankalender' uit de reeks MAANdag

Hoe ga ik om met Mercurius retrogade?

Ik wierp een blik op mijn agenda toen ik mijn maankalender las en ik heb twee zelfzorg afspraken voor mijn verlof gepland precies een dag nadat Mercurius niet meer retrograde loopt, toeval of een teken? Ik ga er vanuit dat ik nog niet aan het bevallen ben en ik fijn nog even dat momentje voor mezelf heb.
Voor mijn laptop heb ik een nieuw onderdeeltje nodig om foto’s en video’s over te zetten naar mijn harde schijf – niet geheel onbelangrijk – maar daar wacht ik dus even mee. Ik wil niet dat dat mis gaat, maar stel mijn laptop crasht binnen de retrograde periode, dan ben ik alles kwijt. Ik houd mijn hart vast. Wat zou jij doen?
Verder kan ik miscommunicaties wijten aan mijn zwangerschapshormonen denk ik, haha en hoop ik deze periode zonder al te veel gekke dingen door te komen. Wat spreekt jou in deze retrograde aan? Ik ben erg benieuwd. Laat het mij weten in een privé berichtje of in de reacties hieronder wat jij juist gaat doen of laten de aankomende periode.

Boekentip

Het boek ‘Astrologie voor beginners’ van Esther Heerebeek is echt een aanrader. Een klein en dun boekje met praktische en eenvoudige informatie over de astrologie.
Toen ik deze voor het eerst las werd ik nieuwsgierig gemaakt om nóg meer over astrologie te weten te komen. Dit boekje was de start van mijn reis naar het veelzijde universum.

Prijs: €14,99 en als e-book €11,99 bij bol.com


Dit zijn onze laatste berichten:

Buy Nothing New in oktober: week 1

Oktober staat bekend om de ‘Buy nothing new- challenge’ en ik besloot daar weer aan mee te doen, aangezien ik mezelf betrap op veel online aankopen de laatste tijd. Hoe dat de eerste week is gegaan, lees je hier.

Wat je leert als je moeder bent

Moeders worden ook wel eens vergeleken met een superheld, want ja; wat kan een moeder eigenlijk niet. Wat je vooral leert als moeder is dat moederliefde een bijzonder iets is en je veel meer kan dan je dacht.

MAANdag: insta-accounts die ik volg

Je zult je misschien wel eens afvragen hoe ik aan mijn ‘maaninformatie’ kom. In dit artikel deel ik een aantal insta-accounts die ik volg die jij wellicht ook wel leuk en interessant vindt om te volgen, maar misschien ken je ze al.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: