Onmisbaar voor iedere moeder: de moederclub

Afgelopen Moederdag zette ik mijn moederclub al even in het zonnetje, want deze groep vrouwen is echt onmisbaar. Een moederclub gun ik iedere moeder en er zijn zoveel redenen waarom.

Mijn moederclub bestaat uit (inclusief mijzelf) een groep van tien vrouwen. Tien moeders die bij elkaar zijn gekomen enkel omdat zij behoefte hadden aan een wijntje met andere moeders uit Haarlem. Hoe mooi is dat.
De eerste borrel heb ik gemist, maar een vriendin (die toevallig kort na mij moeder werd) zei dat de borrel echt leuk was geweest en ik ook een keer mee moest gaan. En dat deed ik..

Gerelateerd artikel: Lees 'Momlife:'Ik wil andere vrouwen met PCOS inspireren'

De harde kern

Mijn moederclub is begonnen met een oproep op een Facebookgroep, wat zich ontwikkelde in een appgroep, wat zich uitte in een borrel en die uiteindelijk kwam tot de harde kern. De tien die een echte klik hadden, op kwamen dagen en samen besloten: dit is de harde kern.
Naast het afspreken voor borrels, spreken we af samen met onze kindjes en zelfs ook met aanhang voor gezelligheid. In onze appgroep hebben we dagelijks contact over de meest uiteenlopende onderwerpen (het is echt nooit saai), is er altijd wel iemand wakker op de gekste tijden en kan je heerlijk je hart even luchten. Dat laatste is wat zo fijn is en wat iedere moeder soms even nodig heeft: je hart luchten en weten dat je niet veroordeeld wordt, er altijd wel iemand een handige tip heeft of gewoon luistert.

Gerelateerd artikel: Lees 'Follow Friday: @kindrebel' een van mijn leuke moedervriendinnen heeft een kinderkledinglijn

Hoe vind je een moederclub?

Sommige vrouwen hebben al vriendinnen die moeders zijn en gaat het vanzelf, maar het kan ook dat je juist tijdens je zwangerschap andere (toekomstige) moeders ontmoet. Bijvoorbeeld tijdens een zwangerschapscursus of sportgroepje en besluit contact te houden. Ook zijn er online veel platformen waar je andere moeders kunt vinden. Vaak zijn deze verdeeld in groepen zoals de maand waarin je uitgerekend bent of op woonplaats. Wil je andere moeders in real life ontmoeten voor playdates of borrels, dan is zoeken op woonplaats of een sportgroepje voor moeders bezoeken het handigst.

Dankbaar

Ik ben erg dankbaar voor mijn moederclub. Ik vind het zo bijzonder dat we door het moederschap samen zijn gekomen en zo’n mooie band hebben opgebouwd. Zes van de tien zijn in dit jaar zwanger geworden van hun tweede kindje. Ja, een moederclub werkt dus ook aanstekelijk, haha en we dromen over een commune waar we met z’n allen kunnen wonen. Hoe mooi is dat. Iedere moeder zou zo’n fijne groep moeten hebben, want alleen is ook maar alleen. Het is gezellig voor de kindjes, voor steun en je bent er eens een avondje uit met vrouwen die jouw dagelijks leven begrijpen.

Lieve moederclub, ik wil nooit meer zonder jullie.


Dit zijn onze laatste berichten:

Buy Nothing New in oktober: week 1

Oktober staat bekend om de ‘Buy nothing new- challenge’ en ik besloot daar weer aan mee te doen, aangezien ik mezelf betrap op veel online aankopen de laatste tijd. Hoe dat de eerste week is gegaan, lees je hier.

Wat je leert als je moeder bent

Moeders worden ook wel eens vergeleken met een superheld, want ja; wat kan een moeder eigenlijk niet. Wat je vooral leert als moeder is dat moederliefde een bijzonder iets is en je veel meer kan dan je dacht.

MAANdag: insta-accounts die ik volg

Je zult je misschien wel eens afvragen hoe ik aan mijn ‘maaninformatie’ kom. In dit artikel deel ik een aantal insta-accounts die ik volg die jij wellicht ook wel leuk en interessant vindt om te volgen, maar misschien ken je ze al.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: