7 x herfstboeken voor jonge kinderen

De herfst heeft zijn intrede gemaakt en daar horen weer leuke dingen bij. Er zijn een aantal boeken die hier ieder jaar weer favoriet zijn en ik deel hier 7 herfstboeken voor jonge kinderen, boeken met leuke verhalen, maar vooral prachtige illustraties.

Gerelateerd artikel: Lees '5 x lenteboeken voor jonge kinderen'

Tijdens de herfst ben ik helemaal in mijn nopjes. De kleuren, het knusse, de truien die weer aan kunnen, thee smaakt opeens nog fijner en de frisse geur buiten terwijl het zonnetje schijnt. Ik houd ervan. Thuis maak ik het ook herfstig: dennenappels hier en daar, een plekje met herfstspulletjes die we buiten verzamelen en ik zing liedjes over de herfst. Daarnaast lees ik boeken voor aan hummel die zich afspelen in de herfst. Dit zijn onze favorieten.

Een klein beetje dapper

Een verhaal over een thuisblijfkonijn genaamd Lars. Hij durft niet naar buiten, maar verzameld toch al zijn moed om te gaan, op zoek naar zijn vriendin Luna. Een leuk verhaal over bosdieren in herfstsferen, met herhaling, een spannend moment en een goed eind. Te koop bij Dille & Kamille of via bol.com.

Prijs € 13,99

De herfst van Kleine Gans

Om bij weg te smelten deze illustraties. Werkelijk prachtig getekend dit bos en deze dieren. Een verhaal over een gansje die zijn doel zoekt en uiteindelijk vindt. Het verhaal is in rijm geschreven en er is nog een versie geschreven, namelijk ‘De lente van Kleine Beer‘.

Prijs € 14,99

De Gruffalo

Dit boek blijft favoriet, hoe vaak ik hem ook lees. De herhaling in dit boek is fantastisch en het is in rijm geschreven. Het speelt zich af in het bos en past bij ieder seizoen, maar ik pak hem in de herfst erbij. Hummel vindt het fantastisch dat zo’n grote Gruffalo bang is voor een kleine muis, plus dit boek leent zich voor stemmetjes. Doen jullie dat met voorlezen?

Prijs € 14,99

Kijk- en zoekboek in het bos

Dit boek kreeg hummel van opa en oma toen zij samen in het bos waren geweest. Hummel heeft een grote interesse voor bomen, planten en dieren en op deze manier oefenen we de namen op een speelse manier en verzin ik vaak verhalen bij de platen, waar zij graag naar luistert.
Een boek van lekker dik materiaal en urenlang kijk- en zoekplezier.

Prijs € 11,50

Max en de maximonsters

Bij dit boek had ik eerst mijn bedenkingen, ik vond het een ietwat vreemd boek. Weinig tekst, tekeningen tegen het sombere aan, een beetje vreemd wel, maar het trekt hummel enorm. De maximonsters openen enorm het gesprek, want ze bestaan uit verschillende dieren en we kunnen hier iedere keer weer heerlijk over doorfantaseren.

Prijs € 7,50

De boeken van Pinkeltje

Pinkeltje is voor hubby jeugdsentiment. Zijn vader las hier altijd uit voor (en bedacht eigen verhaallijnen) en die traditie gaan wij voortzetten. Het leuke is dat er nieuwe versies zijn, waarbij Pinkeltje avonturen beleefd in Diergaarde Blijdorp, in Madurodam en op Texel. Leuk als je daar ook bent geweest of binnenkort heen gaat. Kabouters sluiten echt goed aan bij de herfst en de fantasiewereld van jonge kinderen. Ik ben benieuwd welke jij uitkiest.

Prijs vanaf € 11,99

Heb je zelf nog leuke boeken die je tijdens het herfstseizoen leest? Ik ontdek graag nieuwe boeken en hummel ook. Laat het weten in de reacties, via social media of stuur een berichtje. Let’s connect!


Dit zijn mijn laatste blogs:

Buy Nothing New in oktober: week 1

Oktober staat bekend om de ‘Buy nothing new- challenge’ en ik besloot daar weer aan mee te doen, aangezien ik mezelf betrap op veel online aankopen de laatste tijd. Hoe dat de eerste week is gegaan, lees je hier.

Wat je leert als je moeder bent

Moeders worden ook wel eens vergeleken met een superheld, want ja; wat kan een moeder eigenlijk niet. Wat je vooral leert als moeder is dat moederliefde een bijzonder iets is en je veel meer kan dan je dacht.

MAANdag: insta-accounts die ik volg

Je zult je misschien wel eens afvragen hoe ik aan mijn ‘maaninformatie’ kom. In dit artikel deel ik een aantal insta-accounts die ik volg die jij wellicht ook wel leuk en interessant vindt om te volgen, maar misschien ken je ze al.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

2 gedachten over “7 x herfstboeken voor jonge kinderen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: