Zelfzorgzondag: alleen zijn

Zondag staat in het teken van zelfzorg. Iets wat voor mij niet altijd even vanzelfsprekend is. Erover schrijven is voor mij een stok achter de deur én voor jou misschien wel de motivatie om ook een moment voor jezelf te nemen. Deze keer: alleen zijn.

Doe jij dat wel eens, een avondje inplannen om gewoon even alleen te zijn? Misschien ben je best vaak alleen omdat je alleen woont of misschien juist heel weinig, omdat je, net als ik, jonge kinderen hebt en altijd wel met eentje in de weer bent. Een avondje alleen, écht alleen en even doen wat ik wil zonder afleidingen komt niet vaak voor. Dus voor mij echt een moment van zelfzorg als ik dat wel ben.

Gerelateerd artikel: Lees het vorige artikel in de reeks 'Kom van die bank af'

Wat doe je als je alleen bent?

Dat kan natuurlijk van alles zijn. Voor mij geldt: geen kinderen, geen hubby (sorry schat) en geen huishouden. Één keer in de week heb ik een avondje voor mezelf en wat ik doe is aan mij. Soms maak ik er een avondje gezinnetjes schilderen van, regelmatig ga ik een wijntje drinken met vriendinnen, maar te vaak zit ik te lang op mijn telefoon.

Afgelopen woensdag ging ik het anders doen. Even geen werk, geen vriendinnen en geen telefoon. Ik maakte een grote beker thee (die overigens koud werd die avond, wat een goed teken is), pakte mijn notebooks en mijn leesboeken. Die avond las ik, schreef ik de duizend-en-één gedachten op die al wekenlang in mijn hoofd dwaalden en ging ik -voor mij doen – veel te laat naar bed. Ondanks de kater, voelde het zo goed om weer even orde in mijn hoofd te creëren en was echt echt een momentje opladen en dat is waar zelfzorg om draait.

Gerelateerd artikel: Lees 'Seksuele voorlichting op de basisschool? Ik zeg ja!'

Doe het eens anders

Wat doe jij graag als je alleen bent? Heb je wel eens iets anders geprobeerd dan je altijd doet? Ga je wel eens een avond zonder telefoon en zonder televisie?

Probeer eens wat anders te doen dan je gebruikelijk doet als je alleen bent. Of begin eens met een avondje alleen zijn. Zie mijn boekentip hieronder en kijk eens wat het alleen zijn je kan brengen.

Alleen zijn geschreven door Sara Maitland

Ik vind het altijd fijn om te lezen over de dingen die ik doe en interessant zijn. De psychologie achter gedragingen, waarom we doen wat we doen en wat we voelen. Dit boek beschrijft heel mooi wat alleen zijn kan betekenen en wat het met je kan doen.

Prijs: 9.-


Dit zijn onze laatste berichten:

Buy Nothing New in oktober: week 1

Oktober staat bekend om de ‘Buy nothing new- challenge’ en ik besloot daar weer aan mee te doen, aangezien ik mezelf betrap op veel online aankopen de laatste tijd. Hoe dat de eerste week is gegaan, lees je hier.

Wat je leert als je moeder bent

Moeders worden ook wel eens vergeleken met een superheld, want ja; wat kan een moeder eigenlijk niet. Wat je vooral leert als moeder is dat moederliefde een bijzonder iets is en je veel meer kan dan je dacht.

MAANdag: insta-accounts die ik volg

Je zult je misschien wel eens afvragen hoe ik aan mijn ‘maaninformatie’ kom. In dit artikel deel ik een aantal insta-accounts die ik volg die jij wellicht ook wel leuk en interessant vindt om te volgen, maar misschien ken je ze al.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

Eén opmerking over 'Zelfzorgzondag: alleen zijn'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: