Column: delen is helen

Er is een hoop gebeurd de afgelopen maanden, maar de drang om te schrijven worstelde zich een weg naar de voorgrond. Schrijven is mijn uitlaatklep en delen is helen. Bij deze een nieuwe column.

Dat er een hoop is gebeurd de afgelopen periode hebben de meeste mensen wel meegekregen via social media. Een ziekenhuisopname, een vroeggeboorte met een moeilijke start en nu eindelijk komen we in rustiger vaarwater – als je de verhuizing van volgende maand niet meerekent. Het was een intensieve periode met veel verdriet, angsten en zorgen. Het heeft enorm veel impact op ons gezin, familie en vrienden gemaakt en ook op social media waren veel mensen erg betrokken bij ons. De steun van iedereen heeft ons echt goed gedaan. Het praten erover heeft mij echt goed gedaan en nu wordt het tijd om het op te schrijven.

Gerelateerd artikel, lees mijn andere column: 'Nieuw leven'

Miskraam

Het begon eigenlijk met mijn miskraam vorig jaar. Dat was best een traumatische ervaring. Het was onwerkelijk, verdrietig en heftig omdat de medicatie ervoor zorgde dat ik in het ziekenhuis belandde. Na twee weken herpakte ik me en ging door tot het niet meer ging. Ik kwam in een diep dal. Ik liet alles vallen en werkte aan mijn herstel. Bleek dat ik alweer zwanger was en mijn lichaam en de hormonen mij rigoureus tot halt riepen.

9 juni

Beide keren zijn wij rond die periode naar Center parcs gegaan met ons gezin en daar hadden we het afgelopen weekend over toen we, opnieuw, naar Center Parcs reden. Ineens kreeg ik kippenvel. Ik moest het weten. Het zal toch niet waar zijn. Ik pakte mijn telefoon, opende mijn agenda, scrolde terug en ja hoor, daar stond het. Mijn kippenvel werd bevestigd. De tranen welden op in mijn ogen en stroomden niet veel later over mijn wangen. Opnieuw zo onwerkelijk en zo verdrietig.

Op dinsdag 9 juni 2020 rond vier uur had ik mijn miskraam en op woensdag 9 juni 2021 om 16.06 is mijn tweede kindje geboren. We waren er allebei even stil van. Hoe is het mogelijk, vroeg ik mezelf af. Hoe is het mogelijk? Waarom? Mijn hart brak weer even. Wat betekent dit? Precies een jaar later wordt mijn zoon geboren. Te vroeg, nog niet klaar voor deze wereld en met zoveel verdriet en zorgen van onze kant. Waarom?

Gerelateerd artikel: Bekijk 'VIDEO: details van juli'

Lang zullen we leven

Toen ik het later aan vrienden vertelde, rolden de tranen weer over mijn wangen. Ik excuseerde me voor mijn tranen. Stom eigenlijk. Het zit nog hoog, het is nog niet klaar. Ik moet hier iets mee. Het is lang spannend geweest met ons kleine hoopje. Een maand in het ziekenhuis en eenmaal thuis waren we nog niet klaar. Verschillende keren heb ik weer in het ziekenhuis gezeten. Nu eindelijk hebben we rustiger vaarwater en toen die kippenvel. Toen kwam alles weer naar boven en moet ik soms weer stilletjes huilen als ik naar hem kijk terwijl hij slaapt.

Na de tranen en het delen van dit verhaal lieten onze vrienden mij weer te kijken naar ‘the bright side of life’, namelijk dat we nu 9 juni ieder jaar feest vieren. Ieder jaar zullen we ballonnen opblazen, slingers ophangen en taart eten. Voor hem, maar ook een beetje voor haar, want ik voel dat het een zusje was.

Bedankt voor het lezen.

Liefs,

Loes


Verder lezen? Dit zijn mijn laatste blogs:

Buy Nothing New in oktober: week 1

Oktober staat bekend om de ‘Buy nothing new- challenge’ en ik besloot daar weer aan mee te doen, aangezien ik mezelf betrap op veel online aankopen de laatste tijd. Hoe dat de eerste week is gegaan, lees je hier.

Wat je leert als je moeder bent

Moeders worden ook wel eens vergeleken met een superheld, want ja; wat kan een moeder eigenlijk niet. Wat je vooral leert als moeder is dat moederliefde een bijzonder iets is en je veel meer kan dan je dacht.

MAANdag: insta-accounts die ik volg

Je zult je misschien wel eens afvragen hoe ik aan mijn ‘maaninformatie’ kom. In dit artikel deel ik een aantal insta-accounts die ik volg die jij wellicht ook wel leuk en interessant vindt om te volgen, maar misschien ken je ze al.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: