Slow Saturday: slaapfeestje

De zaterdag heb ik omgedoopt tot ‘Slow Saturday’ en dan deel ik een traditie, een activiteit of een dag uit mijn slow living lifestyle voor inspiratie voor lekker langzaamaangaan in deze snelle wereld. Deze keer: slaapfeestje.

Gerelateerd artikel : Lees ‘Opvoeden zonder oordeel’

Toen we twee weken geleden een weekendje naar Center Parcs waren, was slapen voor hummel ineens spannend. Ze wilde absoluut niet naar bed. Ze krijste de boel bij elkaar, zo hebben we haar echt nog nooit meegemaakt. De avond daarna zag ze wolven en wilde ze met het licht aan slapen, maar uiteindelijk werd het slapen bij ons in bed.

Vier op een rij

De wolven kwamen helaas met ons mee naar Haarlem en het slapen in haar eigen bed ging ineens moeizaam. Ze bleef angstig. De week erop volgde een enorme buikgriep en ze zocht enorm de geborgenheid. Iedere nacht sliep ze tussen ons in. Daar lagen we dan met z’n vieren op een rij. Hummel tussen ons in en ons kleine hoopje in z’n wiegje ernaast. We maakten de afspraak dat zodra ze weer beter zou zijn, ze weer in haar eigen bed ging slapen.

Gerelateerd artikel: Lees ‘podcasts voor ouders’

Slaapfeestje

Stiekem vonden hubby en ik het best gezellig zo slapen, met z’n vieren op een rij. Samen wakker worden, gelijk lekker kletsen, knuffelen en een beetje dollen. Dat zijn echt van die momenten waar je over droomt als je ouder wordt, dus waarom niet vaker dit soort momenten creëren?

We hebben afgesproken met hummel dat ze in het weekend bij ons mag komen slapen, dan maken we er een slaapfeestje van. De rest van de dagen slaapt ze in haar eigen bed. Dit weekend is het dan zover. Terwijl ik deze blog typ, ligt zij naast mij te snurken, de schat. Ze wilde lekker tegen mij aan liggen en ze vond het heel leuk, zei ze, zo samen in bed. Mijn moederhart vult zich met nog meer liefde, wat is samen slapen toch fijn. Op naar veel weekendjes als deze.

Houd jij ook wel eens slaapfeestjes met je kinderen? Ook leuk met neefjes en nichtjes hoor! Lekker doen zolang het nog in bed past en ze nog willen, dit soort momenten zijn kostbaar en een mooie herinnering voor later.

Geniet van je zaterdag en go with the slow. Meer lezen? Lees hier meer artikelen uit de Slow Saturday reeks: Bladeren drogen, Lijstjes maken, Badderen, Minder hooi op je vork, Win-win, DIY, stoppen en stilstaan, fotoalbum maken en Harry Potter.


Dit zijn mijn laatste berichten:

Buy Nothing New in oktober: week 1

Oktober staat bekend om de ‘Buy nothing new- challenge’ en ik besloot daar weer aan mee te doen, aangezien ik mezelf betrap op veel online aankopen de laatste tijd. Hoe dat de eerste week is gegaan, lees je hier.

Wat je leert als je moeder bent

Moeders worden ook wel eens vergeleken met een superheld, want ja; wat kan een moeder eigenlijk niet. Wat je vooral leert als moeder is dat moederliefde een bijzonder iets is en je veel meer kan dan je dacht.

MAANdag: insta-accounts die ik volg

Je zult je misschien wel eens afvragen hoe ik aan mijn ‘maaninformatie’ kom. In dit artikel deel ik een aantal insta-accounts die ik volg die jij wellicht ook wel leuk en interessant vindt om te volgen, maar misschien ken je ze al.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: