Zelfzorgzondag: zwemmen

Zondag staat in het teken van zelfzorg. Iets wat voor mij niet altijd even vanzelfsprekend is. Erover schrijven is voor mij een stok achter de deur én voor jou misschien wel de motivatie om ook een moment voor jezelf te nemen. Deze keer: zwemmen.

Kikker, potlood, vliegtuig. Kikker, potlood, vliegtuig. Om de week, op zondagochtend negen uur, trek ik mijn badpak aan en ga ik baantjes zwemmen. Ik leg de lat niet te hoog voor mezelf door het wekelijks te doen, om de week is prima. Op deze manier kijk ik er iedere keer weer naar uit. ‘O, lekker, deze week weer zwemmen’, denk ik dan.

Gerelateerd artikel: Lees het vorige artikel in de reeks 'Alleen zijn'

Hoe zwemmen meditatief kan zijn

Ik voel me fijn in het water. De temperatuur is precies goed en ik vraag me af of dat voor iedereen zo voelt. Kikker, potlood, vliegtuig. Kikker, potlood, vliegtuig. Ik beweeg me door het water heen, gefocust op mijn slagen. Niemand praat. Iedereen zwemt. Gewoon heen en weer, telkens weer. Ik hoor alleen het geluid van het water en focus op mijn slagen. Soms moet ik wel lachen om mezelf, want dan denk ik ineens ‘steen, papier, schaar’, in plaats van kikker, potlood, vliegtuig en was ik even in een heel andere staat van zijn.

Gerelateerd artikel: Lees ‘Mediteren kun je leren’ 

High

Het douchen na het zwemmen voelt ook anders dan douchen thuis. Hier was ik letterlijk het chloor van me af en voelt mijn lijf als nieuw. Eenmaal buiten ben ik nog steeds in die meditatieve staat van zijn. eigenlijk wil ik dit gevoel zo lang mogelijk vast houden. Het voelt als een soort high. Ik kijk nu al uit naar de volgende keer, over twee weken mag ik weer.

Fijne zondag, xx


Dit zijn onze laatste berichten:

Buy Nothing New in oktober: week 1

Oktober staat bekend om de ‘Buy nothing new- challenge’ en ik besloot daar weer aan mee te doen, aangezien ik mezelf betrap op veel online aankopen de laatste tijd. Hoe dat de eerste week is gegaan, lees je hier.

Wat je leert als je moeder bent

Moeders worden ook wel eens vergeleken met een superheld, want ja; wat kan een moeder eigenlijk niet. Wat je vooral leert als moeder is dat moederliefde een bijzonder iets is en je veel meer kan dan je dacht.

MAANdag: insta-accounts die ik volg

Je zult je misschien wel eens afvragen hoe ik aan mijn ‘maaninformatie’ kom. In dit artikel deel ik een aantal insta-accounts die ik volg die jij wellicht ook wel leuk en interessant vindt om te volgen, maar misschien ken je ze al.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

Eén opmerking over 'Zelfzorgzondag: zwemmen'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: