Dag van de leerkracht #2021

Vandaag, 5 oktober 2021, is het weer de dag van de leerkracht. Dit jaar sta ik niet voor de klas, maar speel ik thuis juf, want voor mij geldt: eens een juf, altijd een juf.

Gerelateerd artikel: Lees ‘Dag van de leerkracht #2020’

Terwijl ik dit schrijf is het kwart over acht in de ochtend, normaliter is de dinsdag mijn werkdag en zou ik nu bij de klasdeur gaan staan om de kinderen weer met open armen en een glimlach te ontvangen. Maar dit jaar op de dag van de leerkracht lig ik nog in bed. Ik heb op de bank ontbeten met mijn oudste kindje, haar en hubby een kus gegeven en uitgezwaaid en met een kop koffie mijn bed weer ingedoken. Naast mij ligt een klein hoopje baby te slapen en er ontsnapt een gelukzalige zucht uit mijn mond. Ik ben alleen even moeder vandaag, maar ben ik dat wel echt?

Eens een juf, altijd een juf

Vanaf groep drie wist ik al dat ik juf wilde worden. Ik zou een juf in Amerika worden, living the American Dream. Ik was helemaal ondersteboven van Miss Honey uit het boek Mathilde. Ik zou ook zo’n juf worden. Een juf die kinderen ziet, écht ziet. Die grapjes maakt, leuke spelletjes bedenkt, zingt, veel voorleest en geniet van het reilen en zeilen in de klas en de ontwikkelingen die de kinderen doormaken.

Nou, als je dus zo’n juf bent, dan ben je dat in hart en nieren en kun je dat niet zomaar uitzetten. Thuis voel ik dezelfde drive als op school. Ik bekijk mijn kind regelmatig met juffenogen, ik observeer haar gedrag, ik zie de ontwikkelingen die zij maakt en welke stappen zij nog gaat maken tot zij net zoveel kan als de kleuters uit mijn klas. Zo leuk om te zien. Ik zorg voor activiteiten en boeken die aansluiten op haar belevingswereld en zing en lees en bedenk leuke spelletjes. Juf zijn is wie ik ben, leren is wat ik het liefste doe en dus ook mee wil geven aan kinderen. In leren zit de kracht van deze leerkracht.

Gerelateerd artikel: Lees ‘Seksuele voorlichting op de basisschool? Ik zeg ja!’

Verlof

Deze dag van de leerkracht sta ik dus niet voor de klas, maar ben ik thuis, met verlof. Ik denk best vaak aan mijn klas, vooral met het begin van de herfst toen ik begon met het maken van mijn herfsttafeltje. Dat zou ik in de klas ook lekker gaan doen. Ik kan zoveel van mijn creativiteit kwijt in de klas en ook daarom geeft het werk mij zoveel voldoening.

Het lijkt me heerlijk om weer tussen vijfentwintig kleuters te zijn, maar mijn twee kindjes drie dagen missen kan mijn moederhart nu nog niet aan en geniet ik voorlopig nog even van mijn verlof. Hulde aan al mijn collega’s in het onderwijs op deze dag van de leerkracht. Maak er weer een feestje van vandaag!


Dit zijn mijn laatste blogs:

Buy Nothing New in oktober: week 1

Oktober staat bekend om de ‘Buy nothing new- challenge’ en ik besloot daar weer aan mee te doen, aangezien ik mezelf betrap op veel online aankopen de laatste tijd. Hoe dat de eerste week is gegaan, lees je hier.

Wat je leert als je moeder bent

Moeders worden ook wel eens vergeleken met een superheld, want ja; wat kan een moeder eigenlijk niet. Wat je vooral leert als moeder is dat moederliefde een bijzonder iets is en je veel meer kan dan je dacht.

MAANdag: insta-accounts die ik volg

Je zult je misschien wel eens afvragen hoe ik aan mijn ‘maaninformatie’ kom. In dit artikel deel ik een aantal insta-accounts die ik volg die jij wellicht ook wel leuk en interessant vindt om te volgen, maar misschien ken je ze al.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

Eén opmerking over 'Dag van de leerkracht #2021'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: