Tip: Lees dit boek tijdens de Kinderboekenweek 2021

Vandaag, 6 oktober, is de Kinderboekenweek 2021 met het thema ‘Worden wat je wil’ van start gegaan en loopt door tot 17 oktober. In dit artikel een verrassende boekentip die perfect aansluit bij dit thema.

Gerelateerd artikel: Lees ‘7x herfstboeken voor jonge kinderen’ voor meer boekeninspiratie

Ieder jaar heeft de Kinderboekenweek een ander thema, een boek en een prentenboek die centraal staan en maakt Kinderen voor kinderen er een lied bij. Op basisscholen wordt hier altijd enthousiast aan meegedaan om, onder andere, het leesplezier bij kinderen te verhogen, want dat is o, zo belangrijk. Door de jaren heen wordt er toch steeds minder een (fysiek) boek gelezen, terwijl het zoveel voordelen heeft voor een kind.

Worden wat je wil

Het thema van dit jaar is ‘Worden wat je wil’, een onderwerp wat veel kinderen zal aanspreken. Dit kan te maken hebben met een beroep, maar kan ook breder benaderd worden. Later wil ik ‘gelukkig’ worden, later wil ik hetzelfde worden als mijn vader of moeder of later wil ik zelf een ouder worden. De antwoorden van kinderen zullen uiteenlopend zijn en leiden tot mooie gesprekken. Ik wist al heel jong dat ik juf en moeder wilde worden. En jij? Wat wilde jij vroeger worden?

Boekentip voor de Kinderboekenweek

Veel van de gesprekken zullen gaan over wat mensen later willen worden, maar heb je er wel eens over nagedacht wat bomen willen worden? In het prentenboek ‘Ik wil een wiegje worden’ van uitgeverij Gottmer lees je gesprekken tussen bomen. De één wil een eikenhouten kastje worden, de ander een kerstboom en nog een ander een viool.

Uitgeverij Gottmer

Een leuk en leerzaam boek dat het thema vanuit een ander perspectief laat zien wat iemand, of in dit geval iets, worden wil. Een boek met achterin wat informatie over de bomen die besproken worden met tekeningen van het blad en de vrucht. Een boek wat niet alleen bij de Kinderboekenweek past, maar ook bij de herfst. Hier thuis is het al een hit. Ga jij hem thuis ook lezen?

Ik wil een wiegje worden €15,99

Een gesprek tussen bomen, een verrassend boek die ook de vraag beantwoord over wat je worden wil. Geschreven door Bette Westera en illustrator Henriette Boerendans.

Nog meer boekentips

Bestel je via de link op deze pagina, dan krijg ik een kleine bijdrage. Alvast bedankt!


Dit zijn mijn laatste blogs:

Buy Nothing New in oktober: week 1

Oktober staat bekend om de ‘Buy nothing new- challenge’ en ik besloot daar weer aan mee te doen, aangezien ik mezelf betrap op veel online aankopen de laatste tijd. Hoe dat de eerste week is gegaan, lees je hier.

Wat je leert als je moeder bent

Moeders worden ook wel eens vergeleken met een superheld, want ja; wat kan een moeder eigenlijk niet. Wat je vooral leert als moeder is dat moederliefde een bijzonder iets is en je veel meer kan dan je dacht.

MAANdag: insta-accounts die ik volg

Je zult je misschien wel eens afvragen hoe ik aan mijn ‘maaninformatie’ kom. In dit artikel deel ik een aantal insta-accounts die ik volg die jij wellicht ook wel leuk en interessant vindt om te volgen, maar misschien ken je ze al.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: