Zelfzorgzondag: de tijd nemen

Zondag staat in het teken van zelfzorg. Iets wat voor mij niet altijd even vanzelfsprekend is. Erover schrijven is voor mij een stok achter de deur én voor jou misschien wel de motivatie om ook een moment voor jezelf te nemen. Deze keer: de tijd nemen.

Het moeilijkste van zelfzorg vind ik de tijd nemen, écht de tijd nemen. Nagels lakken doe ik regelmatig ‘even tussendoor’ en de kans is groot dat er dan een nagel (of twee) opnieuw gedaan moet worden. Als ik een hele avond voor mezelf heb, zit ik vaak te lang te scrollen op mijn telefoon, helemaal nu met de verhuizing in het zicht. De tijd nemen voor mezelf, voor zelfzorg is belangrijk om zelfzorg serieus te nemen. Zelfzorg hoort niet even snel tussendoor, terwijl je ook nog andere dingen doet.

Gerelateerd artikel: Lees het vorige artikel in de reeks 'Zwemmen'

Slow living lifestyle

Voor mij is de kracht van een slow living lifestyle dat je de tijd neemt. Dat je je onthaast en één ding tegelijk doet en dat moment met al je zintuigen in je opneemt en echt zo’n gelukzalige zucht hebt, ken je die? Zo van: Ja, dit is het helemaal. Kan ik de tijd even stilzetten? Dat gevoel krijg ik als ik in bad zit bijvoorbeeld. Dan kan ik echt even onthaasten en ontspannen. Ook als ik ervoor kies de toeristische route te nemen in plaats van de snelweg, echt genieten.

En die kracht wil ik in mijn leven ervaren, want ik was meer van het motto ‘Living the fast lane’, zoveel mogelijk doen, snelheid, productiviteit en to do’s afstrepen van mijn lijstje. Miss Multitask was my middle name. En nog steeds houd ik van productiviteit en to do-lijstjes, maar door de tijd te nemen voor mezelf en de dingen die ik doe, ben ik eigenlijk productiever geworden én dat zonder gehaast gevoel.

Gerelateerd artikel: Lees 'Slow living ochtendroutine' om je dag langzaamaan te starten

Doel van vandaag

Vandaag stel ik mezelf een doel. En het doel is: de tijd nemen. Ik ga vandaag de tijd nemen om nog even wat boodschappen te doen. Er zijn nog een aantal dingen die we nodig hebben voor ons homemade pizza bak avondje en van dit simpele, vaak gehaaste, even snel tussendoor klusje, ga ik een fijn moment maken. Ik ga er de tijd voor nemen.

Ik neem mijn kleine hoopje mee in de kinderwagen en zorg dat hubby wat met hummel gaat doen (hebben zij ook even wat qualitytime). Ik wandel op een rustig tempo even door het park, ik kijk naar de bomen, praat tegen mijn kleintje (als hij niet slaapt) en vind mijn weg zo naar de supermarkt. Met mijn lijstje loop ik rustig door de gangen van de supermarkt, bekijk rustig de producten en koop ik misschien wel wat lekkers voor op de weg terug. Op de terugweg weer door het park, misschien ga ik wel even op een bankje zitten voordat ik weer naar huis loop. Ik kijk er nu al naar uit.

Stel jezelf vandaag eens hetzelfde doel en visualiseer hoe je dat gaat doen, schrijf het desnoods op, net als ik heb gedaan. Voorpret is de beste pret, zeggen ze soms. Fijne zondag en laat vooral weten waar jij de tijd voor hebt genomen vandaag.

xxx, Loes


Dit zijn onze laatste berichten:

Buy Nothing New in oktober: week 1

Oktober staat bekend om de ‘Buy nothing new- challenge’ en ik besloot daar weer aan mee te doen, aangezien ik mezelf betrap op veel online aankopen de laatste tijd. Hoe dat de eerste week is gegaan, lees je hier.

Wat je leert als je moeder bent

Moeders worden ook wel eens vergeleken met een superheld, want ja; wat kan een moeder eigenlijk niet. Wat je vooral leert als moeder is dat moederliefde een bijzonder iets is en je veel meer kan dan je dacht.

MAANdag: insta-accounts die ik volg

Je zult je misschien wel eens afvragen hoe ik aan mijn ‘maaninformatie’ kom. In dit artikel deel ik een aantal insta-accounts die ik volg die jij wellicht ook wel leuk en interessant vindt om te volgen, maar misschien ken je ze al.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: