Buy Nothing New in oktober: week 1

Oktober staat bekend om de ‘Buy nothing new- challenge’. Ik besloot daar weer aan mee te doen, aangezien ik mezelf betrap op veel online aankopen de laatste tijd. Hoe dat de eerste week is gegaan, lees je hier.

Gerelateerd artikel: Lees 'Oktober: Buy nothing new maand'

De eerste paar dagen gingen me goed af. Ik was intensief bezig met de kindjes en pakte vaker een boek in plaats van mijn telefoon, tijdens het voeden op de bank. Dat is toch wel hét moment dat ik afleiding zoek op mijn telefoon. Doelloos scrollen en snel verleid om impulsaankopen te doen. Ik besloot een offline dagje te doen om mijn aangeleerde routine te resetten.

Uitzonderingen

Op mijn dagje offline liep ik buiten met de kindjes. Hummel op haar (bijna) te kleine sneakers en mijn kleine hoopje in de draagzak. Het was een frisse herfstdag. Ik bedacht wederom dat hummel nog winterschoenen nodig heeft en mijn hoopje wel een muts kan gebruiken. Dat koude koppie zo in die draagzak, daar moet ik iets aan doen.

Dus daar ging mijn dagje offline, ik was een moeder met een missie: Mijn kinderen hebben warme dingen nodig. Uiteraard zie ik dit als een uitzondering en is het ‘geoorloofd’, maar ik was ook snel weer terug in mijn oude routine en bekeek niet alleen maar schoenen en mutsen online.

Gerelateerd artikel: Lees 'Column: digitaal dieet' over meer offline zijn

Verhuizing

Ik sla mezelf ook op m’n kop dat ik de lat weer zo hoog leg voor mezelf. Wie gaat er nou proberen niks te kopen in de maand voordat zij gaat verhuizen? Beetje een slechte timing. In het nieuwe huis willen we een nieuwe eettafel, een nieuwe bank, een buffetkast en zelfs een nieuw bed voor onszelf én hummel. Ik ben veel bezig op mijn telefoon, aan het scrollen en op zoek naar meubels. Ik heb nog niks gekocht, maar er staan er wel al een paar op mijn lijstje.
Kleding probeer ik dus echt niet te kopen, ik heb wel wat items in mijn winkelmandje staan – wie kent het niet -, maar nog niks aangeschaft en dat probeer ik ook echt niet te doen. Ik geef mijn geld nu liever uit aan meubels dan aan kleding.

Buy nothing new

De Amsterdamse Saskia, van thegreenlist.nl, heeft zichzelf een nóg grotere uitdaging gegeven. Zij ging in 2020 met zichzelf de uitdaging aan om een heel jaar niks nieuws te kopen. Een leuk proces om te volgen. Zij heeft verschillende blogs geschreven over het kopen van spullen en hoe het haar af ging na een maand, 100 dagen en een half jaar. Leuk om te lezen en wie weet motiveert het je om ook de uitdaging met jezelf aan te gaan. Ik denk erover dit in 2022 te doen. Doe je mee?


Dit zijn mijn laatste blogs:

Wat je leert als je moeder bent

Moeders worden ook wel eens vergeleken met een superheld, want ja; wat kan een moeder eigenlijk niet. Wat je vooral leert als moeder is dat moederliefde een bijzonder iets is en je veel meer kan dan je dacht.

MAANdag: insta-accounts die ik volg

Je zult je misschien wel eens afvragen hoe ik aan mijn ‘maaninformatie’ kom. In dit artikel deel ik een aantal insta-accounts die ik volg die jij wellicht ook wel leuk en interessant vindt om te volgen, maar misschien ken je ze al.

Zelfzorgzondag: de tijd nemen

Zondag staat in het teken van zelfzorg. Iets wat voor mij niet altijd even vanzelfsprekend is. Erover schrijven is voor mij een stok achter de deur én voor jou misschien wel de motivatie om ook een moment voor jezelf te nemen. Deze keer: de tijd nemen.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: